• Huvudsponsorer

Lördag Lör 21 November Nov
Söndag Sön 22 November Nov
Tisdag Tis 24 November Nov
Torsdag Tor 26 November Nov
Lördag Lör 28 November Nov
Tisdag Tis 1 December Dec
Torsdag Tor 3 December Dec
Lördag Lör 5 December Dec
Hemma
Brynäs
BIF
Borta
Växjö
VLH

Växjö söker efter målskyttet - ställs mot Blomqvists Brynäs

27 september 2018 11:30
#BIFVLH

Med ett mål och en assist ledde Jacob Blomqvist sitt Brynäs till säsongens första trepoängare senast. Nu väntar Växjö, ett mästarlag som är i behov av målskytte och som hoppas på Brendan Shinnimin.


Noterbart Brynäs

Jacob Blomqvist var den stora mannen för lördagen i Lindab Arena. Kaptenen höll sig först framme på Robert Kousals fina framspelning i mittperioden och assisterade senare samme Kousal till slutsiffrorna 0-4. Det innebar 1+1 från Blomqvist.

– Radarpartnern Kousal fortsätter även han att övertyga i Brynäsdressen. Tjecken står på tre mål och en assist redan efrer tre spelade SHL-matcher.

– Mötet med Växjö blir en chans till revansch för Brynäs efter uttåget ur vårens SM-slutspel. Smålänningarna slot där ut Brynäs med 1-4 i matcher, vilket samtidigt innebar att Gävlelaget var enda motstånd som lyckades ta en vinst över Växjö i slutspelet.

Noterbart Växjö

– På två spelade matcher har det endast blivit ett mål framåt för vårens överlägsna SM-guldvinnare. Växjö har även förlorat två gånger om och söker efter ett trendbrott, inte minst på målskyttet.

– En som väntas visa vägen just där är Brendan Shinnimin. Kanadensaren var den Växjöspelare som sköt allra mest i förlustmötet med Linköping - fyra skott. Trots det gick såväl Shinnimin som laget av isen mållösa.

Viktor Fasth gjorde vad han kunde för att rädda poäng åt Växjö senast och svarade för 20 räddningar innan Nick Sörensen överlistade honom i förlängningen.

Kom ihåg:

– Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #BIFVLH och tagga din SHL-upplevelse i bild/videoform med hashtagen #SHLmoments.