• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 18 April Apr
Söndag Sön 21 April Apr
Tisdag Tis 23 April Apr
Torsdag Tor 25 April Apr
Lördag Lör 27 April Apr
Tisdag Tis 30 April Apr
Torsdag Tor 2 Maj Maj
Lördag Lör 14 September Sep
Tisdag Tis 17 September Sep
Torsdag Tor 19 September Sep
Lördag Lör 21 September Sep
Hemma
Växjö
VLH
Borta
Luleå
LHF

Formstarkt möte i Vida Arena

15 november 2018 11:30
#VLHLHF

Växjö har börjat röra på sig i tabellen efter en hel del segrar på sistone. Men nu ställs laget inför tuffast möjliga motstånd när tabellettan Luleå kommer på besök, ett Luleå som tagit 14 av 15 möjliga poäng sedan de senast var i Växjö.


Noterbart Växjö

– Växjö har sakta men säkert börjat få igång maskineriet i SHL efter en lite trögare start. Nu har laget två raka trepoängare, och av de sju senaste matcherna har smålänningarna vunnit fem. På hemmaplan har det gått bra med fyra raka segrar i Vida Arena.

Joel Persson kom tillbaka från landslaget och levererade direkt i tisdagens segermatch mot Linköping. Den poängstarke och elegante backen har nu nio poäng på sitt konto (2+7) och skjuter mest i laget, 44 skott hittills.

– Växjö vann lagens enda tidigare möte den här säsongen. Även den matchen spelades i Vida Arena, en match som Växjö förde spelmässigt, men som Luleå efter en stark slutforcering tvingade till förlängning. Linus Högberg avgjorde där, vilket för övrigt är den enda poäng han har gjort under säsongen.

Noterbart Luleå

Mattias Guter spelade sin andra match för Luleå senast, den första på hemmaplan. Han gjorde mål med en läcker styrning i hög fart och fick därmed presentera sig för Luleåpubliken.

– Luleå är i fortsatt serieledning. Laget har hysterisk form med fem raka segrar. Tio segrar på de tolv senaste där förlusterna var en uddamålsförlust hemma mot Frölunda och övertidsförlusten mot Växjö.

Jack Connolly har funnit sig väl tillrätta i Luleå efter flytten från Rögle inför säsongen. Han har noterats för 14 poäng hittills och är poängbäst i Luleå, sjua totalt i SHL:s poängliga.

Kom ihåg:

– Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #VLHLHF och tagga din SHL-upplevelse i bild-/videoform med hashtagen #SHLmoments.