• Huvudsponsorer

Lördag Lör 1 December Dec
Torsdag Tor 6 December Dec
Lördag Lör 8 December Dec
Onsdag Ons 19 December Dec
Fredag Fre 21 December Dec
Onsdag Ons 26 December Dec
Hemma
HV71
HV71
Borta
Mora
MIK

Mora vill få HV71 på fall - igen

6 december 2018 12:00
#HV71MIK

Två lag som är på jakt efter tre poäng för att klättra uppåt i tabellen. Under torsdagen tar HV71 emot Mora i Kinnarps Arena - som senast de gästade åkte hem med tre poäng. Gör de en favorit i repris, eller kan HV71 bygga på sin segersvit?


Noterbart HV71

#21 Mattias Tedenby gjorde flest poäng mot Mora i det senaste mötet - ett mål en assist.

– HV71 kommer med två raka vinster i bagaget, dessutom har smålänningarna tagit poäng i de fyra av de fem senaste matcherna.

– Tungt avbräck för HV71 som under tisdagen meddelade på sin hemsida att Filip Sandberg tvingats till operation och missar sannolikt resten av säsongen.

– På de två senaste matcherna har #37 Jonas Gunnarsson endast släppt in två puckar, dessutom har han stoppat 53 skott.

Noterbart Mora

#88 Spencer Abbott flest poäng i vinsten mot HV71 senast då han svarade för tre assist. Kanadensaren hade dessutom en assist mot Frölunda senast och leder Moras interna poängliga med 15 poäng.

– Mora tog en stark trepoängare hemma senast när de nollade Frölunda. Annars har det gått tungt för dalalaget som befinner sig på jumboplatsen i tabellen och som dessutom förlorat de sex senaste bortamatcherna.

– I säsongens första möte mellan HV71 och Mora, även det i Kinnarps Arena, åkte gästerna hem med tre poäng efter att ha vunnit med 5-2. Kan dalalaget göra en favorit i repris?

Kom ihåg:

– Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #HV71MIK och tagga din SHL-upplevelse i bild-/videoform med hashtagen #SHLmoments.