• Huvudsponsorer

Lördag Lör 16 Februari Feb
Söndag Sön 17 Februari Feb
Måndag Mån 18 Februari Feb
Onsdag Ons 20 Februari Feb
Torsdag Tor 21 Februari Feb
Lördag Lör 23 Februari Feb
Tisdag Tis 26 Februari Feb
Torsdag Tor 28 Februari Feb
Hemma
Växjö
VLH
Borta
Brynäs
BIF

Tuff batalj väntar - Växjö möter Brynäs

11 januari 2019 15:15
#VLHBIF

Växjö radar upp segrar hemma i Vida Arena och går nu för sin tolfte raka hemmaseger. Men det kommer vara en kamp in i det sista när Brynäs kommer på besök. Gästerna är nämligen seriens starkaste bortalag och räknar inte med att åka hem poänglösa från Småland.


Noterbart Växjö

– Växjö tog sin elfte raka seger i Vida Arena när de vann över Timrå under torsdagen. Nu väntar ett nytt möte i hemmaborgen när Brynäs kommer på besök. Smålänningarna som är seriens starkaste hemmalag har tagit 39 poäng på 16 hemmamatcher.

– Smålänningarnas poängkung Roman Horák har svarat för flest mål mot gävlelaget denna säsong - två stycken. Hittar han nätmaskorna även på lördag?

– Även Dominik Bokk och Linus Fröberg har svarat för två poäng i de tidigare mötena mot Brynäs. Fröberg har gjort ett mål och tre assist på de fem senaste matcherna.

– Båda de tidigare mötena har spelats i Gavlerinken Arena, och Växjö vann det första mötet med 4-1. Det andra mötet vann Brynäs med 3-1.

Noterbart Brynäs

– Brynäs har gått starkt på bortaplan och har inte åkt poänglösa från en bortamatch sedan den 30 oktober förra året. De två senaste bortamatcherna har de en straffvinst och en övertidsförlust i bagaget. Gästerna är dessutom seriens starkaste bortalag och har plockat 25 poäng på 16 bortamatcher.

Simon Bertilsson har gjort poäng i fyra raka matcher och noterats för fem assist. Bertilsson som är en viktig kugge i bortalaget hamnar på en femteplats över mest istid i Brynäs. 27-åringen snittar 22 minuter och 48 sekunder per match och är dessutom den spelare som blockar flest skott i hela SHL.

– Brynäs är just nu åtta med 49 inspelade poäng, samma poäng som sexan och sjuan. Tabellen är fortsatt ruskigt jämn och upp till Växjö på tredjeplatsen skiljer det endast fyra poäng.

Kom ihåg:

– Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #VLHBIF och tagga din SHL-upplevelse i bild-/videoform med hashtagen #SHLmoments.