Hemma
Linköping
LHC
Borta
Örebro
ÖRE

Både Linköping och Örebro letar formen

17 januari 2019 11:30
#LHCÖRE

Två lag med sviktande formkurva drabbar samman under torsdagskvällen när Linköping tar emot Örebro i Saab Arena. Frågan inför matchen är enkel. Vem bryter den negativa trenden?


Noterbart Linköping

– Linköping har varit starka på hemmaplan den här säsongen, men på sistone har lite grus kommit in i maskineriet i Östergötland. På de senaste fyra hemmamatcherna är det endast en match som slutat med seger efter full tid.

– Den senaste veckan var dessutom tuff för Linköping som förlorade båda sina matcher då, släppte in tio mål på två matcher och sjönk som en sten i den jämna tabellen. Från plats tre till plats sju.

– Nu återstår det att se om man kan vänd apå trenden, och en spelare man behöver få igång igen i produktionen är Adam Brodecki. Forwarden hade en storstilad höst men har nu på de åtta senaste matcherna endast producerat ett mål och en assist.

Noterbart Örebro

– Örebro är också inne i en tung trend. I dubbelmötet mot Luleå förra veckan bjöd man på bra spel, men föll båda gångerna och laget har nu halkat ned till en kvalplats i tabellen.

– Trots det prekära läget finns det ljusglimtar i Örebro där kedjan med Tom Wandell, Aaron Palushaj och Shane Harper skapar oerhört mycket och har ett fint samspel. Känslan är att det bara är en tidsfråga innan poängen trillar in igen.

– Örebro matchar sin målvakt Stefan Steen hårt för tillfället. Eero Kilpeläinen är skadad - och kommer vara så en tid framöver, så räkna med en hel del frekventa starter för Steen framöver.

Kom ihåg:

– Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #LHCÖRE och tagga din SHL-upplevelse i bild-/videoform med hashtagen #SHLmoments.