Hemma
Leksand
LIF
Borta
Mora
MIK

Hemmaborgen väntar för Leksand: "Känslorna visar vad vi håller på med"

26 mars 2017 10:00
Direktkval till SHL

Likaläge 1-1 i matchserien och enbart bortasegrar så här långt. Den trenden siktar Leksand på att bryta ikväll, då laget öppnar upp Tegera Arena för Mora och rond tre i Slaget om Siljan.


Match: 26/3 18.15 Leksand-Mora, Tegera Arena

Sändning: TV 12, C More Live 2, cmore.se

Slaget om Siljan har så här långt levt upp till precis alla förväntningar. De första drabbningarna har kantats av dramatik, fysiska kamper och kanske allra främst publikfester. Ställningen i det livsviktiga Direktkvalet mot SHL är också 1-1 i matcher efter två omgångar.

Den senaste ronden gick lagen i fredags, ett möte där Mora öppnade klart piggast och dominerade den första perioden stort. Men när hemmalaget inte fick utdelning i powerplay tog Leksand över och kopplade greppet i mittenakten. Gästerna från Siljans södra strand vann också med 2-4, ett tungt slag för Mora.

– Vi förväntade oss inte att de skulle lägga sig ner, och det gjorde de inte. Nu måste vi svara upp på det. De spelade lite tightare och gjorde ett bra jobb för att få ner farten på oss, analyserar Jeremy Colliton för Moras hemsida.

Tränaren menar att de missade powerplaychanserna i första perioden tog musten ur laget. Flera spelare hade inte kraften kvar i andra, sedan de matchats hårt i numerärt överläge tidigare. Nu har Colliton sett till att fylla på energin i Mora och tränaren ger sin förväntade matchbild för kvällen.

– Samma som tidigare. Det kommer att bli fysiskt, vi vill vara snabba och Leksand vill dämpa vår fart. Vi får se vem som lyckas bäst.

I Leksandslägret var tongångarna positiva efter vinsten senast, som var en skön revansch. Laget hade nollats på hemmais i det första kvalmötet och ikväll kliver de vitblåa åter ut i Tegera Arena. Hittills har matchserien innehållit idel bortavinster, en trend som Leksand hoppas bryta.

– Känslorna efter matchen däruppe visar vad det är som vi håller på med just nu. Vi ändrade lite i spelet inför match och det fick önskad effekt, kommenterar Gereon Dahlgren för Leksands hemsida och utvecklar.

– Det finns fortfarande en del saker som vi kan ändra på. Jag sitter och kikar över det just nu, och lite ändringar blir det nog. Sen får vi se hur märkbara de blir, men det är klart att man alltid tittar på vad man kan göra bättre. Sen beror det också på vilka spelare vi har att tillgå, så allt spikas efter värmningen matchdag.

Läget i lagen:

Leksand har inte rapporterat om några förändringar i sin matchtrupp. Klart är att backen Markus Lauridsen fortsatt saknas, med fyra återstående matcher på sin avstängning.

Mora har inte rapporterat om några förändringar i sin matchtrupp.

Notera att:

  • Lagen hade utdelning i sitt numerära överläge senast - Leksand med två mål och Mora med ett.
  • Mattias Ritola blev stor Leksandshjälte i fredags med dubbla mål, det ena i powerplay och det andra i öppen målbur.
  • Janos Hari har tekat klart bäst i matchserien och vinner 70,50 % av sina dueller.