Hemma
Linköping
LHC
Borta
Örebro
ÖRE

Fjärde gången gillt för Linköping?

23 januari 2018 11:30
#LHCÖRE

Daniel Viksten fixade bonuspoängen i Behrn Arena i torsdags - nu möts Linköping och Örebro igen. Inför det fjärde och sista mötet mellan lagen har östgötarna ännu inte besegrat laget från Närke. Bryts den trenden på tisdagen?


Formkollen

Linköping är tillbaka i sin hemmaborg efter tre raka matcher på främmande mark. En turné som inleddes med en vinst i Mora för att sedan följas upp av två raka förluster - mot Örebro respektive Växjö. Förlusten med 3-1 i Vida Arena senast fick laget att halka ner till sjundeplatsen i den fortsatt rafflande och jämna övre streckstriden i SHL, men på tisdagskvällen har man åter chans att klättra uppåt. Östgötarna går för en snabb revansch när just Örebro gästar Saab Arena i det fjärde och sista mötet lagen emellan den här säsongen. Dan Tangnes manskap har ännu inte lyckats vinna mot närkingarna - bryts den trenden på tisdagen?

Örebro å sin sida lämnar tryggheten hemma i Behrn Arena för första gången på tre matcher. Efter att ha revanscherat sig i returen i back-to-back-mötet med Skellefteå plockade man bonuspoängen mot Linköping i torsdags - men under lördagen tog det stopp när Rögle kom på besök. Ängelholmarna drog det längsta strået i förlängningen och försvårade Niklas Sundblad och hans mannars jakt på en slutspelsplats. Örebro innehar fortsatt en plats i "ingemansland" med elva poäng upp till ovanliggande och åttondelsfinalplacerade Luleå - dock med två matcher mindre spelade.

Linköping har man besegrat samtliga tre gånger den här säsongen, bland annat i båda matcherna i back-to-back-drabbningen i oktober, och går nu för att göra det en fjärde gång i sin fortsatta jakt på slutspelsplatsen.

Läget i lagen

I listan nedan återfinns de spelare som saknats i lagens matchtrupper den senaste tiden.

Notera att

  • Utöver det första mötet lagen emellan, har det resultatmässigt varit jämna tillställningar när Örebro och Linköping drabbat samman. Det första mötet slutade 4-1, de andra två har fått avgöras i förlängningsspelet där Örebro vunnit med 2-1 respektive 4-3.
  • Derek Roy trivs bra mot Örebro så här långt. Kanadensaren har noterats för fyra poäng mot närkingarna - ett mål och tre assist.
  • Örebros burväktare, Axel Brage, har mest stått i skuggan av Eero Kilpeläinen den här säsongen. Men mot just Linköping har han fått chansen och då presterat goda siffror. 37 av 38 skott räddade han i 2-1-segern, vilket ger ett snitt på tunga 97,37%.
  • 15 gånger har det sjungit i motståndarlagets målram när Linköping spelat hemma i Saab Arena. En siffra som placerar östgötarna som tvåa i tabellen över flest antal ramträffar på hemmaplan.
  • Örebro har seriens sämsta powerplay. På 99 försök har man endast gjort 13 mål, vilket ger en procent på 13,13.
  • Säkra din plats i arenan, köp din biljett här.
  • Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #LHCÖRE.