Hemma
Skellefteå
SKE
Borta
Örebro
ÖRE

Skellefteå siktar uppåt - laddade för Örebro

27 februari 2018 11:30
#SKEÖRE

Säsongens tre inbördes möten har endast gett hemmavinster. Håller heta Skellefteå den trenden vid liv ikväll, eller lyckas Örebro studsa tillbaka i sin kamp för ett nytt SHL-kontrakt?


Formkollen

Jesper Olofsson var den stora hjälten när Skellefteå i lördags spelade hem ytterligare en vinst. De formstarka västerbottningarna kunde slutligen fira i Löfbergs Arena, sedan Olofsson skjutit 4-3 i förlängningen mot Färjestad. Segern var Skellefteås femte sett till de sex senaste matcherna och laget samlar poäng på hög för tillfället. Skellefteå har hand om sjätteplatsen, med fyra poängs försprång på HV71 under kvartsfinalstrecket. Upp till plats tre skiljer endast tre pinnar och västerbottningarna vill jaga vidare stärkta av vinsten senast.

– Framförallt sättet som vi vänder på. De får 3-2 i sista och vi grips inte av någon panik, utan fortsätter att jobba metodiskt och det bar ju frukt. Jag tycker att det är en bra match från vår sida och det är mycket vi kan ta med oss, har Fredrik Lindgren sagt till Skellefteås hemsida.

För Örebro såg det länge ut som att lördagskvällen skulle bli lyckad i hemmaborgen. Klubbens nya rekryter hade klivit fram som målskyttar och laget ledde över Frölunda ända fram till den avslutande perioden. Då rasade allt ihop, med fyra i insläppta mål och en förlust som stannade vid 4-6. Resultatet kom efter att Örebro i matchen innan brutit sin långa förlustsvit och laget är nu tillbaka på ruta ett. Närkingarna är ändå kvar på säker mark, två poäng ovanför kvalstrecket.

Läget i lagen

I listan nedan återfinns de spelare som saknats i lagens matchtrupper den senaste tiden.

Noterbart Skellefteå

– Bud Holloway har kommit tillbaka på ett imponerande vis från sin skadeperiod. Efter två inledande poänglösa matcher har det blivit två mål och tre assist på de tre efterföljande insatserna.

– Den fruktade kedjan med Oscar Möller Pär Lindholm och Joakim Lindström är ikväll tillbaka i klubbdressen.

Noterbart Örebro

– Närkingarna får Sakari Manninen åter i spel efter finländarens avsutade OS-spel. Manninen toppar den interna poängligan och har varit central i Örebros offensiv.

– Nyförvärven levererade minst sagt för Örebro senast. I förlustmötet med Frölunda gjorde Ari Gröndahl, Nick Ebert OCH Jeremy Williams samtliga varsitt mål.

Kom ihåg

– Säkra din plats i arenan, köp din biljett här.

– Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #SKEÖRE.