Hemma
Karlskrona
KHK
Borta
Luleå
LHF

Kan Karlskrona fortsätta på den inslagna vägen?

27 februari 2018 11:30
#KHKLHF

Karlskrona tog en livsviktig seger borta i Gävle senast. Hoppet om förnyat kontrakt till nästa års upplaga av SHL lever i allra högsta grad och frågan är nu om Blekingelaget kan inleda en trend och på sikt resa sig från sistaplatsen. På onsdag gästar Luleå - ett lag man endast gjort ett mål på denna säsong.


Formkollen

Johan "Honken" Holmqvist hade en minst sagt en lyckad comeback i Karlskronadressen på lördagseftermiddagen. Målvaktsveteranen stoppade 29 av 30 skott och var således en av nyckelfaktorerna till att Blekingelaget kunde öppna SHL-återstarten på bästa tänkbara sätt. Samtidigt som laget vann med 4-1 mot Brynäs i Gävle föll både ovanliggande Mora och Örebro i sina respektive fighter - vilket har skapat stor dramatik i de nedersta delarna av tabellen. Gapet upp till säker mark har nu minskat till fem poäng för Karlskronas del och frågan är nu om Ove Mollins manskap kan fortsätta på den inslagna vägen och inleda en trend. Tisdagskvällens motstånd har man dock haft svårt mot under säsongen, då man i de tre tidigare matcherna endast lyckats göra ett enda mål.

Tisdagskvällens gäster i NKT Arena Karlskrona är Luleå. Norrbottningarnas segertrend stannade vid tre matcher när Växjö plockade med sig samtliga tre poäng i lördags - en förlust som innebar att avståndet upp till topp 6-placeringarna ökade ytterligare. Luleå, som inför tisdagens omgång parkerar på en niondeplats, har fortfarande chans att nå en direktplats till kvartsfinalspelet men slåss i andra hand för en hemmaplansfördel i en eventuell åttondelsfinal. Ett av de återstående sex stegen på vägen är Karlskrona - ett lag man har besegrat med klara siffror och dessutom täppt igen mot fullständigt under säsongen.

Läget i lagen

I listan nedan återfinns de spelare som saknats i lagens matchtrupper den senaste tiden.

I Luleå väntas Per Ledin göra comeback - och får då göra det mot det lag han lämnade i mitten av december.

Noterbart Karlskrona:

  • #67 Konstantin Komarek har gjort 7 poäng (3+4) de 6 senaste matcherna.
  • #17 Joel Kellman, lagets bäste poängspelare, är den ende i Karlskrona som lyckats få hål på Luleå denna säsong.

Noterbart Luleå:

  • #36 Emil Larsson har stänkt in fem mål och noterats för en assist mot Karlskrona så här långt.
  • #34 Joel Lassinantti har en räddningsprocent på 98,04 mot Blekingelaget denna säsong. Juniormålvakten #1 Oscar Masiello har varit 100%-ig.

Kom ihåg:

  • Säkra din plats i arenan, köp din biljett här.
  • Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #KHKLHF.