Hemma
Växjö
VLH
Borta
Linköping
LHC

Linköping jagar upprättelse mot Växjö

3 mars 2018 10:00
#VLHLHC

Linköping har ännu inte besegrat Växjö denna säsong. Med seriespelets slut runt hörnet och med siktet inställt på en topp 6-placering vill nu östgötarna bryta den trenden när man gästar seriesegrarnas hemmaborg.


Formkollen

Inför torsdagskvällens möte med Örebro hade Växjö Lakers redan säkrat förstaplatsen i SHL. Detta efter att Djurgården förlorat hemma mot Brynäs med 2-0 under onsdagen. Väl från Närke skulle smålänningarna plocka med sig samtliga tre poäng - men det var en seger som satt hårt inne. I en rafflande, känslofylld och utvisningsrik kamp kunde Växjö vända på 1-0-underläget och till slut gå vinnande ur striden med 2-1. Nyckeln blev powerplayspelet och ett solitt samarbete mellan Elias Pettersson och Brendan Shinnimin som båda stod för varsin fullträff och assist.

Dan Tangnes Linköping följde upp 2-1-segern i Mora med en förlust hemma mot Färjestad. Mötet med värmlänningarna slutade 2-2 efter ordinarie matchtid och efter en mållös förlängning skulle tillställningen få sitt avgörande först i en straffläggning. Där blev Theodor Lennström matchvinnare för Karlstadlaget vilket innebar att Linköping tappade viktiga poäng i kampen om en topp 6-placering. Tillsammans med Luleå samt rivalen HV71 huserar östgötarna på 75 poäng - och upp till Skellefteå på sjätteplatsen är det inför lördagens kamp mot Växjö fem pinnar. Smålänningarna har man inte besegrat sedan i mars 2017 - en trend man nu vill bryta när varje poäng är av yttersta vikt.

Noterbart Växjö:

  • #19 Tuomas Kiiskinen, #87 Robert Rosén, #44 Peter Andersson och #4 Noah Welch saknades i Växjö senast.
  • #40 Elias Pettersson har gjort fem poäng (tre mål och två assist) på de senaste tre matcherna.
  • I sin comeback efter OS under torsdagen slutade #30 Viktor Fasth med en räddningsprocent på 95,24.

Noterbart Linköping:

  • #24 Olle Lycksell saknades i Linköpings lag senast.
  • #21 Emil Sylvegård har varit i en ovan målform de senaste två matcherna. Två mål mot Mora i onsdags och en fullträff mot Färjestad senast, vilket är första gången den här säsongen som Linköpingsspelaren gör mål i två matcher i följd.
  • #13 Andrew Gordon har gjort fyra poäng (tre mål och en assist) mot Växjö denna säsong.

Kom ihåg:

  • Säkra din plats i arenan, köp din biljett här.
  • Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #VLHLHC.