Hemma
Malmö
MIF
Borta
Färjestad
FBK

Färjestad mot kvartsfinal - Alsenfelt och Malmöspöket hotar

6 mars 2018 11:30
#MIFFBK

Malmö har inte vunnit på hemmais på över en månad. Ikväll har laget chansen att bryta den trenden och samtidigt ta säsongens fjärde seger över Färjestad, ett motstånd som kan säkra sin kvartsfinalplats.


Formkollen

Malmö slåss för att hålla sig på rätt sida om kvartsfinalstrecket, men just nu är skåningarna inne i en tyngre period. När laget i lördags nollades (0-2) i Luleå innebar det tredje nederlaget i följd, dessutom andra i rad på bortais där Malmö annars gått starkt. Hemma i Malmö Arena har det gått en hel månad sedan rödhökarna senast segrade - den 1:a februari mot Örebro. I tabellen skiljer två poäng ner till lagen under kvartsfinalstrecket och med tre matcher kvar att spela vill Malmö hitta formen på nytt.

– Vi har spelat bra mot Färjestad tidigare och vunnit alla möten så här långt. Men det har varit jämna matcher. Det kommer att bli en stentuff match, har tränaren Peter Andersson kommenterat för Malmös hemsida.

Ett hack uppåt i SHL-tabellen återfinns Färjestad som fyra - placeringen före Malmö. Värmlänningarna har fyra pluspoäng att gå på gentemot Skånelaget och vid seger ikväll samtidigt som övriga resultat går in kan Färjestad säkra kvartsfinalspel. Johan Pennerborns trupper är garanterat laddade för revansch, detta då helgen slutade i en bitter 1-3-förlust hemma mot kvalstridande Örebro. Innan dess hade Färjestad en fin poängsvit på åtta raka matcher, varav hela sex hade slutat med vinst.

Läget i lagen

Frånvarolista har löpt lång hos Malmö. Målvakten Cristopher Nihlstorp och backen Erik Andersson har saknats sedan långt in på hösten, dessutom har Carl-Johan Lerby varit borta en tid. Glädjande var att Robin Alvarez gjorde comeback senast.

Färjestad har meddelat att Johan Ryno tvingats till kryckor och centern spelar inte mer innan slutspelet. Långtidsskadade Anton Grundel och Michael Lindqvist var fortsatt borta senast, precis som Sebastian Erixon.

Noterbart Malmö

– Den fantastiska vårformen håller i sig för Oscar Alsenfelt. Trots förlust senast svarade Malmömålvakten för 26 räddningar på 28 skott - åttonde matchen i rad där Alsenfelt noterade över 92,50 i räddningsprocent.

– På tre möten med Färjestad har det blivit just tre segrar för skåningarna, samtliga via uddamålet.

Noterbart Färjestad

– Dick Axelsson slåss i SHL:s måltopp med 19 fullträffar. Någon skytteligaseger ser det däremot inte ut att bli för forwarden, som gått mållös sedan sitt hattrick den 27:e januari.

– Det roteratas alltjämt på målvaktsposten och efter att Stefan Steen vaktat målet i tre raka matcher har nu Lars Haugen startat de tre senaste.

Kom ihåg

– Säkra din plats i arenan, köp din biljett här.

– Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #MIFFBK.