• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 12 Mars Mar
Lördag Lör 19 September Sep
Tisdag Tis 22 September Sep
Torsdag Tor 24 September Sep
Idag 26 September Sep
Söndag Sön 27 September Sep
Torsdag Tor 1 Oktober Okt
Lördag Lör 3 Oktober Okt
Hemma
Mora
MIK
Borta
Leksand
LIF

Kvitterat - vem tar kommandot i Daladerbyt?

30 mars 2018 10:00
Direktkval 3

Mora kunde under onsdagen kvittera matchserien i en het och underhållande match i ett fullsatt Tegera Arena. Nu vänder direktkvalsserien vidare till Jalas Arena för ett tredje möte - i jakten på en SHL-plats.


Senaste mötet

Leksand tog kommandot under onsdagen inför ett fullsatt Tegera Arena genom att göra 1-0 efter att Mora dragit på sig en utvisning. Backen Austin Madaisky dundrade in pucken från blålinjen, men glädjen i Tegera Arena blev kortvarig då Andrew Rowe kom helt fri med Tex Williamsson och kvitterade för gästerna - även det målet i numerärt överläge.

Mora pressade sedan hemmalaget i den andra perioden och kunde styra och kontrollera spelet. När Leksands Anton Karlsson åkte ut för en puck out hängde ledningsmålet i luften för Mora och efter flera vassa avslut var det till slut Michael Haga som fick in pucken. Hemmapubliken fick jubla ytterligare en gång i inledningen av den sista perioden. Kvällen fjärde mål i powerplay svarade Mattias Ritola för när han serverades av Oskar Lang och kunde peta in pucken från nära håll.

Gästerna fick sedan det sista ordet när Jacon Nilsson slet och kämpade bakom mål för att sedan ta sig in och lirka in en backhand bakom Tex Williamsson. Matchen slutade 3-2 till Mora inför ett kokande Tegera Arena. Räkna med en minst lika underhållande match i Jalas Arena under långfredagen.

Citat

– Det är egentligen en sådär insats av oss. Leksand får många långa anfall på oss och vi ger bort problemen till varandra istället för att ta tag i det själva, men självklart väldigt skönt att vinna idag, sa Jacob Nilsson i Mora till C More.

– Vi spelar med lite för små marginaler i vårt spel för att få till bättre lägen och bättre avslut. Sen är det lite oturligt på deras 2-3. Men överlag så kämpar Mora bra där och vi måste komma upp ett snäpp till, sa Leif Carlsson i Leksand till C More efter matchen.

Noterbart Mora

  • #39 Jacob Nilsson svarade för det avgörande målet och en assist senast.
  • #85 Michael Haga gjorde sitt första mål i Moratröjan sedan den 26 december. Detta efter att ha varit utlånad till bland annat Djurgården och AIK i slutet av serien i SHL.
  • Mora drog på sig 24 utvisningsminuter senast.

Noterbart Leksand

  • Backen #6 Austin Madaisky har nu gjort elva matcher i Leksand och svarade för sitt andra mål senast, det första i direktkvalet.
  • #21 Mattias Ritola svarade för sin poängbästa säsong i svensk ishockey denna säsong och fortsätter leverera poäng senast i form av ett mål.
  • Leksand drog på sig 18 utvisningsminuter senast.