• Huvudsponsorer

Söndag Sön 22 November Nov
Tisdag Tis 24 November Nov
Torsdag Tor 26 November Nov
Lördag Lör 28 November Nov
Tisdag Tis 1 December Dec
Torsdag Tor 3 December Dec
Lördag Lör 5 December Dec
Söndag Sön 6 December Dec
Tisdag Tis 8 December Dec
Hemma
Luleå
LHF
Borta
Färjestad
FBK

Två lag på jakt efter ett trendbrott

4 oktober 2018 11:30
#LHFFBK

Både Luleå och Färjestad har fått en tuff start på årets säsong, och förlusterna har på senare tid radat upp sig. Nu ska trenden brytas för ett av lagen när det är dags för säsongens första möte mellan lagen i Norrbotten.


Noterbart Luleå

– Luleå har haft en hel del skadeproblem i säsongsinledningen, men till matchen mot Färjestad ser lagkaptenen Niklas Olausson ut att åter vara redo för spel. Dock får man klara sig utan backen Erik Gustafsson som är avstängd.

– Både Luleå och Färjestad har haft en tuff start på säsongen. Båda lagen vann sina premiärer men sedan har det blivit idel förluster. Ett av lagen kommer med andra ord att bryta sin negativa trend under torsdagen.

– Luleå hartre raka hemmasegrar mot Färjestad inför årets första möte mellan lagen.

Noterbart Färjestad

– Färjestad har haft problem i offensiven. Faktum är att de fem gjorda målen man har, är näst minst av samtliga lag. Bara Rögle har mäktat med färre mål framåt.

– Defensivt har det sett desto bättre ut då det endast är serieledande Linköping som släppt in färre mål än Färjestad med sina åtta insläppta mål.

– Fjolårets assistkung i Färjestad Johan Ryno väntar fortfarande på sin första målgivande passning denna säsong. Johan Ryno står noterad för ett mål på de inledande fyra matcherna.

Kom ihåg:

– Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #LHFFBK och tagga din SHL-upplevelse i bild-/videoform med hashtagen #SHLmoments.