Hemma
Luleå
LHF
Borta
Timrå
TIK

Luleå tar sikte mot toppen - Timrå vill ha revansch

1 november 2018 11:30
#LHFTIK

I tisdags drog Luleå det längsta strået i vad som av båda lagen kallades som en hafsig match. Nu finns läge för bättring då lagen möts i gen. Denna gång i Luleå, och frågan är om Luleå återigen visar var skåpet ska stå?


Noterbart Luleå

– Luleå är seriens formstarkaste för tillfället. I tisdagens match mot Timrå kom lagets sjätte seger på de åtta senaste matcherna. Luleås starka form har fått laget att gå som en raket i tabellen, och nu har man häng på den absoluta serietoppen.

– Luleå imponerar i sitt boxplay. Man har hela 92,68 i procent i avklarade underlägen och mer ögonbrynshöjande är att man bara ligger minus ett i den spelformen. Man har bara släppt in tre mål totalt under säsongen - och gjort två mål framåt.

Johan Harju har redan gjort fem mål för sitt Luleå. Sedan han kom tillbaka till Luleå från Jokerit i KHL är hans målbästa notering 13 mål. Frågan är om han slår det, denna säsong?

Noterbart Timrå

– Vi fick se en tuff match mellan lagen i tisdags där det delades ut två matchstraff. Timrå kommer att få klara sig utan Sebastian Ohlsson i torsdagens returmöte och Luleå kommer att få klara sig utan Austin Farley.

– Niklas Svedberg hade en tuff match senast och lämnade isen efter fem insläppta mål på 20 skott. Då kom Viktor Brattström in, och höll nollan. Frågan är om Brattström får nytt förtroende i kassen i Coop Norrbotten Arena?

– Timrå har varit starka i Coop Norrbotten Arena historiskt sett. På de senaste sju matcherna i SHL-sammanhang i Norrbotten har Timrå segrat fem gånger.

Kom ihåg:

– Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #LHFTIK och tagga din SHL-upplevelse i bild-/videoform med hashtagen #SHLmoments.