• Huvudsponsorer

Onsdag Ons 10 April Apr
Torsdag Tor 11 April Apr
Fredag Fre 12 April Apr
Lördag Lör 13 April Apr
Söndag Sön 14 April Apr
Måndag Mån 15 April Apr
Tisdag Tis 16 April Apr
Torsdag Tor 18 April Apr
Söndag Sön 21 April Apr
Tisdag Tis 23 April Apr
Torsdag Tor 25 April Apr
Lördag Lör 27 April Apr
Tisdag Tis 30 April Apr
Torsdag Tor 2 Maj Maj
Lördag Lör 14 September Sep
Tisdag Tis 17 September Sep
Torsdag Tor 19 September Sep
Hemma
Malmö
MIF
Borta
Örebro
ÖRE

Virta ska lyfta Örebro - gästar hemmastarka Malmö

4 januari 2019 14:00
#MIFÖRE

Dubbla mål av Lars Bryggman såg till att Malmö snabbt hittade tillbaka till segerspåret i hemmaborgen. Nästa uppgift i Malmö Arena är ett fortsatt pressat Örebro, som kommer laddade från söndagens bittra nederlag.


Noterbart Malmö

– Redhawks har 2-0 i segrar mot Örebro den här säsongen. Båda skalperna har rödhökarna dessutom sett till att plocka på bortais. Vinsterna har skrivits till 5-1 och 3-1, där Marcus Sylvegård i det första mötet i Behrn Arena var tongivande med två av Malmös mål.

– I söndags var dock huvudrollsinnehavaren en helt annan. Med sitt 1-0 och 3-0 såg Lars Bryggman till att agera tungan på vågen mot Skellefteå. Malmö slet sig till en knapp och dramatisk 3-2-vinst, där Bryggmans två fullträffar blev avgörande.

– Segern kastade Malmö tillbaka upp på vinnarspåret i Malmö Arena, där laget hade fallit i matchen innan. Annars har det mest jublats i hemmaborgen under säsongen. På 14 spelade hemmamatcher har Malmö landat tolv vinster.

Noterbart Örebro

– Efter dubbla segrar satte Örebro punkt för såväl mellandagarna som det gångna året med en bitter förlust. Hemma mot HV71 dominerade laget stort och levererade en insats som tränaren Niklas Eriksson berömde som "lagets bästa" sedan han tog över huvudansvaret.

Patrik Virta gjorde målet när Örebro föll med 1-3 mot HV71. Finländaren slog till med ledningsmålet efter ett fint kombinationsspel i powerplay i den första perioden. Virta har nu kommit igång på allvar, med två mål och två assist på sina fyra senaste matcher.

– SHL:s skytteligania Rodrigo Abols har seglat upp i toppskiktet genom att mestadels leverera på hemmais. Av sina tio gjorda mål kom de nio första i just Behrn Arena. I vinsten över Brynäs såg dock letten till att hitta nätet även på bortais - fortsätter det mot Malmö?

Kom ihåg:

– Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #MIFÖRE och tagga din SHL-upplevelse i bild-/videoform med hashtagen #SHLmoments.