• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 28 November Nov
Lördag Lör 30 November Nov
Torsdag Tor 5 December Dec
Lördag Lör 7 December Dec
Tisdag Tis 17 December Dec
Torsdag Tor 19 December Dec
Hemma
Färjestad
FBK
Borta
Rögle
RBK

Färjestads toppjakt fortsätter - revanschsuget Rögle gästar

23 januari 2019 11:30
#FBKRBK

Färjestad äntrar åter sin hemmaborg efter en stark vecka med två raka bortavinster. Värmlänningarna siktar nu på att förlänga den fina trend laget innehar och vill dessutom fortsätta sin jakt på Luleå i toppen - när Rögle, som vill hitta tillbaka och klättra upp på slutspelsplats, gästar Karlstad.


Noterbart Färjestad

– Färjestads gångna vecka var en solid sådan. Frölunda nollades i Scandinavium innan Karlstadlaget gästade Norrbotten och tabellettan Luleå Hockey för ett stekhett toppmöte. Bonuspoängen plockade värmlänningarna med sig och vilar fortsatt tre poäng bakom norrbottningarna inför onsdagskvällens möte med Rögle.

– En av de starkast lysande stjärnorna i laget senast var Oskar Steen. Med sina två mål och två assist samt gedigna arbete i det defensiva figurerade 20-åringen även i Veckans Lineup från SHL.se!

– Även Gustav Rydahl var en bärande pjäs i Färjestad under den gångna veckan. Forwarden noterades även han för två mål och två assist - och har så här långt in på säsongen gjort totalt 12 poäng.

– Fyra av Färjestads fem senaste matcher har varit på bortais. Nu är värmlänningarna tillbaka i Löfbergs Arena där laget har vunnit 12 av 16 matcher den här säsongen.

Noterbart Rögle

– För Rögle var det föregående veckan något knackigare. Ängelholmarna föll mot Mora samt Linköping och siktar nu på att åter finna den form laget hade i slutet av 2018 respektive början av 2019. För närvarande placerar sig Cam Abbotts manskap på en elfteplats med två poäng upp till Brynäs som innehar den sista platsen som innebär åttondelsfinal.

Daniel Zaar har trivts mot Färjestad den här säsongen. Två av forwardens fem fullträffar den här säsongen har kommit just mot värmlänningarna.

– Det amerikanska nyförvärvet Trevor Mingoia fortsätter att leverera för Skånelaget. Forwarden har på nio matcher producerat lika många poäng - uppdelat på sex mål och tre målgivande passningar.

– Sett till de fem senaste matcherna är Rögle, tillsammans med Skellefteå, det lag som skjuter mest - 162 avslut. Det minst skottglada laget sett till de fem senaste matcherna, Brynäs, har avfyrat 113 tolv avslut på motståndarmålvakten.

Kom ihåg:

– Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #FBKRBK och tagga din SHL-upplevelse i bild-/videoform med hashtagen #SHLmoments.