Veckans lineup från SHL.se!

21 januari 2019 13:00
Profilbilder som visar de sex uttagna spelarna mot en isig bakgrund.
SHL 2018/2019

Efter varje spelvecka presenterar SHL.se "Veckans lineup". Sex spelare är uttagna - spelare som gjort ett extra avtryck i de senaste matcherna. Håller du med om spelarvalen - eller är det någon som du saknar?


Spelarna i "Veckans lineup" väljs ut efter sina sportsliga prestationer. Den här uppställningen har haft den senaste spelveckan på sig att visa sina färdigheter och här har ni laget!

Målvakt

Mantas Armalis, Skellefteå (1)

Skellefteå inkasserade sex blytunga poäng förra veckan och tog ett kliv upp från de nedre delarna av SHL-tabellen. En stor anledning till lagets bägge segrar var burväktaren Mantas Armali, som följde upp insatsen mot Växjö, där han räddade 36 av 36 skott, med att åter vara närmast ostoppbar mot HV71. Målvakten landade på imponerande 98,25% under den gångna veckan, vilket nu ger honom en plats i veckans lineup för första gången den här säsongen.

Backar

Erik Gustafsson, Luleå (1)

Luleåkaptenen Gustafsson ligger ständigt i topp vad det gäller speltid i SHL. Under förra veckan noterades backen för 27:36 minuter och svarade dessutom för ett mål och två målgivande passningar när Luleå inkasserade totalt fyra poäng av sex möjliga.

Alexander Urbom, Djurgården (1)

I dubbelmötet mot Brynäs var Djurgårdens defensiv av solid kvalitet. En av generalerna som bidrog till att laget endast släppte in ett mål på de två matcherna var Alexander Urbom, som utöver sitt uppoffrande arbete i defensiven även noterades för en assist.

Forwards

Oskar Steen, Färjestad (1)

Även Färjestad svarade upp för två starka insatser förra veckan - dessutom på bortais. Först besegrades Frölunda i Scandinavium med 0-3 och sedan plockade laget med sig bonuspoängen uppe i Norrbotten mot Luleå. Oskar Steen var en ledande pjäs i värmlänningarnas lag och var även, förutom sina två mål och två assist, gedigen i sitt defensiva arbete under förra veckan, med bland annat fyra tacklingar.

Karl Fabricius, Luleå (1)

Veteranen Karl Fabricius har på 34 matcher gjort lika många poäng som på hela förra säsongen (11). Luleåforwarden går mot en av sina poängstarkaste säsonger sedan 2009/2010 - och bara under förra veckan svarade Avansonen för fyra poäng, uppdelat på tre mål och en målgivande passning.

Broc Little, Linköping (2)

Sedan Linköpingsforwarden kom tillbaka från sin skada har han gått från klarhet till klarhet. Broc Little stod som matchhjälte i östgötarnas bägge segrar förra veckan - och noterades sammanlagt för två mål och två assist. På sina 19 matcher den här säsongen har forwarden producerat totalt fem matchvinnande mål - näst flest efter Luleås Jack Connolly.

Fotnot: Siffran inom parantes visar hur många gånger som spelaren blivit uttagen i Veckans lineup.