Riktlinjer i SHL:s sociala medier

Vi vill gärna att du som besökare använder dig av möjligheten att kommentera artiklar och innehåll på SHL.se, och våra sociala medier-kanaler. Vårt mål är att alla ska känna sig välkomna att delta i samtalet och att diskussionerna på vår sida förs i ett trevligt tonläge. SHL vill ha ett öppet samtal där man respekterar varandras åsikter. Vi förstår att alla inte håller på samma lag och att sporten medför en hel del känslor. Men för att få ett bra och seriöst diskussionsklimat finns regler du måste följa på våra sociala medier.

Det är inte tillåtet med något av detta i kommentarsfält/meddelanden:

  • Spam.
  • Främlingsfientliga och sexistiska yttranden, hot, trakasserier, personliga påhopp, förtal, skvaller och lögner. Vi polisanmäler alla hot mot oss eller mot andra, samt kommentarer som kan utgöra hets mot folkgrupp. Det senare kan handla om att man skriver nedsättande saker om grupper utifrån till exempel nationalitet, etnisk härkomst, tro eller sexuell läggning.
  • Vi vill att kommentarer och meddelanden håller sig till ämnet och håller en god ton. Kommentarer/meddelanden som innehåller könsord eller andra grova ord kommer att raderas/ej att besvaras.
  • Vi tillåter inte att man sprider rykten eller privata uppgifter om namngivna eller på annat sätt utpekande av personer.

Kommentarer/meddelanden som bryter mot dessa regler kan komma att raderas och eventuellt polisanmälas. Allvarliga eller upprepade brister i att följa dessa regler kan leda till blockering från SHL:s konton.

Ser du en kommentar som bryter mot våra kommenteringsregler? Då är vi tacksamma om du både anmäler kommentaren på de sociala medierna och uppmärksammar oss på den.

Hur kan ni ha kommenteringsregler när vi har yttrandefrihet?

Yttrandefriheten innebär att varje svensk medborgare har rätt att uttrycka tankar, åsikter och känslor och i övrigt lämna uppgifter i vilket ämne som helst. Dock har man inte rätt att uttrycka vad som helst, för det finns lagliga gränser och till exempel är hets mot folkgrupp och förtal brottsligt. Yttrandefriheten innebär inte heller att alla har rätt att uttrycka sin åsikt var som helst – det är alltså ingen rättighet att få uttrycka sig i de kanaler som SHL ansvarar för.

Vi vill ha ett bra samtalsklimat i våra kanaler så att alla känner sig välkomna att engagera sig för SHL!

De som svarar på sociala medier är inga domare och kan inte svara på frågor gällande specifika matchsituationer/regler. Frågor eller feedback gällande detta kan du istället skicka till SHL:s domarpodd så de kan lyfta dem där. Du når dem på [email protected]. Samma riktlinjer gäller där som i våra övriga kanaler.

Läs mer om communityreglerna på de olika plattformarna här:

Facebook

Twitter

Instagram

TikTok

SHL:s huvudpartners