Hemma
Örebro
ÖRE
Borta
HV71
HV71

Försvaret i fokus hos Örebro - mästarna gästar

30 januari 2018 11:30
#ÖREHV71

Efter en vecka med trippla förluster och mängder av insläppta mål söker Örebro ett trendbrott. Närkingarna har ett visst övertag på HV71, som blickar uppåt mot kvartsfinalstrecket.


Formkollen

Bottenstriden börjar allt bli alltmer påtaglig för Örebro. Närkelaget, som under en längre period haft god marginal nedåt, är nu på allvar inblandade i striden om att undvika negativt kvalspel. Endast tre poäng skiljer ner till Mora under strecket och formen hos Örebro är alarmerande svag. Niklas Sundblads manskap gick genom föregående vecka utan poäng och med en målskillnad som landade vid 5-16. Starkt bidragande till det var de stora förlusterna mot först Malmö med 1-6, och sedan i lördags via 4-7 borta mot Färjestad.

– Det var mycket mål... Första perioden var okej ändå, vi hade några långa fina anfall. Sen får de en del enkla mål om jag ska vara helt ärlig. Men vi kämpar tillbaka och offensivt gör vi en ganska bra match. Men vi släpper sex mål i normalt spel, det är alldeles för mycket om man ska slå Färjestad på bortaplan, summerade tränaren Niklas Sundblad besviket i C More efter mötet med Färjestad.

Inte heller det regerande mästarlaget HV71 får formen riktigt att lyfta. Över hela säsongen har Jönköpingslaget blandat i resultat, en trend som håller i sig. Just nu har HV71 fem raka matcher där vinster och förluster varvats, närmast via 2-4 mot Brynäs hemma i Kinnarps Arena. I tabellen jagar HV71 kvartsfinalspel och med sin sjundeplats skuggar man Malmö som har två poäng mer på kontot. Då krävs att HV hittar en jämnhet i resultaten, något spelarna själva var inne på efter lördagens nederlag.

– Vi kommer inte upp i normal standard idag. Jag är både besviken och frustrerad att vi inte kan prestera bättre hockey när det är så viktiga matcher. Vi har lite att fundera på, sa en mycket kritisk Martin Thörnberg till C More.

Läget i lagen

I listan nedan återfinns de spelare som saknats i lagens matchtrupper den senaste tiden.

Noterbart Örebro

– Victor Bartley klev fram och svarade för ett mål och en assist i det galna mötet med Färjestad. Det var backens första match med två poäng i Örebrotröjan.

– 31 av Örebros 44 poäng har laget säkrat hemma i Behrn Arena. Att närkingarna trivs i hemmaborgen är ingen överdrift.

Noterbart HV71

– Målvaktsposten fortsätter att domineras av Fredrik Pettersson-Wentzel, som i lördags gjorde sitt 21 framträdande på de 22 senaste matcherna.

– Det lossnade äntligen senast för Mattias Tedenby. Efter fem raka matcher utan poäng, plus en missad match, stod HV71-forwarden för ett läckert mål.

Kom ihåg

– Säkra din plats i arenan, köp din biljett här.

– Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #ÖREHV71.