• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 12 Mars Mar
Lördag Lör 19 September Sep
Tisdag Tis 22 September Sep
Torsdag Tor 24 September Sep
Lördag Lör 26 September Sep
Idag 27 September Sep
Torsdag Tor 1 Oktober Okt
Lördag Lör 3 Oktober Okt
Tisdag Tis 6 Oktober Okt
Hemma
Mora
MIK
Borta
Leksand
LIF

Derbyfest att vänta i Dalarna

26 mars 2018 11:30
Direktkval 1

För andra året i rad ställs Mora och leksand mot varandra i Direktkval till SHL. Under måndagskvällen väntar den första derbyfesten när Mora tar emot antagonisten från andra sidan Siljan.


Förutsättningarna

Efter att ha gått en hård kamp i slutdelen av SHL-säsongen med Örebro så stod det klart att Mora fick göra Karlskrona sällskap till kvalspelet. Mora slutade på 13:e plats och det gör att man nu ställs mot laget som slagit sig hela vägen från HockeyAllsvenska finalen och Play Off - Leksand.

Nykomlingen Mora ställdes mot just Leksand ifjol och vann då med 4-2 i matcher, och frågan är om man kan göra om bedriften när dessa två rivaler nu ännu en gång ska göra upp om en SHL-plats.

Leksand slutade på andra plats i HockeyAllsvenskan och föll sedan klart i den HockeyAllsvenska finalen mot Timrå med 3-0 i matcher. Det gjorde att Leksand fick spela Play Off mot Oskarshamn. En tät drabbning som slutade 2-1 i matcher till Leksand efter att man vunnit den avgörande matchen klart med 4-0.

Citat

– Vi har tränat bra under uppehållet och känner oss redo. Nu gäller det att ha fart i spelet och att vara noggrann i spelet både när det gäller det defensiva och det offensiva. Det är det som kommer fälla avgörandet till slut, säger Moras tränare Johan Rosén till klubbens hemsida.

– Jag har spelat mot några av Moras spelare, bland annat Andrew Rowe. Och vi har sett några matcher på TV nu mot slutet av säsongen. Men det handlar om att vi måste spela enkelt och ha koll på hur de tänker agera, men spelar vi som vi gjorde sista matchen mot Oskarshamn så kommer Mora få det tufft, säger Leksands Matt Carey till Leksands hemsida.

Noterbart Mora

  • Mora avslutade SHL-säsongen med 3 segrar på de 10 sista matcherna.
  • #19 John Persson i Mora har inte gjort mål sedan den 4 januari.
  • Mora tog mer än dubbelt så mycket poäng hemma som borta under SHL-säsongen.

Noterbart Leksand

  • #3 Daniel Bertov i Leksand hade +23 i HockeyAllsvenskan. Näst bäst i serien.
  • Leksand gjorde tredje flest och släppte in näst minst antal mål under HockeyAllsvenska säsongen.