Hemma
Frölunda
FHC
Borta
Örebro
ÖRE

Kommer ännu en seger för Frölunda mot Örebro?

30 oktober 2018 11:30
#FHCÖRE

Åtta av Frölundas tio senaste matcher har varit på bortaplan. Nu vänder man hem till Göteborg för att ha en hel hemmavecka innan landslagsuppehållet tar vid. Startar man upp i Scandinavium på bästa sätt med en seger mot Örebro?


Noterbart Frölunda

– Frölunda har varit ute på en ordentlig roadtrip med åtta bortamatcher på de senaste tio SHL-matcherna. Nu vänder man hem till Göteborg igen, med tre raka matcher utan full pott i bagaget.

– En spelare som är ruggigt het för tillfället är forwarden Ryan Lasch. Lasch fullkomligen sprutar in poäng och har på de senaste fyra matcherna gjort hela elva poäng. Lasch har nu gjort 200 poäng i Frölundatröjan.

– Frölunda har nu tre hemmamatcher på rad innan landslagsuppehållet tar vid. Frölunda brukar vara erkänt starka i Scandinavium, och vid en stark vecka så går man nog till vila i den absoluta toppen av tabellen.

Noterbart Örebro

– Örebro kommer till spel med två raka segrar i bagaget, efter att ha betvingat både Timrå och Skellefteå på hemmais. Dock har man haft det tyngre på bortaplan där man har tre raka förluster.

– En het spelare i Örebro är Rodrigo Abols. På segermatcherna mot Timrå och Skellefteå har letten bjudit på tre mål, trots lite istid. En effektiv målskytt som Frölunda kommer behöva se upp med.

– Frölunda är något av ett mardrömslag för Örebro. Närkelaget kommer nämligen till spel med tio raka förluster i bagaget mot just Frölunda. Senaste segern kom den 28 november år 2015. Senast Örebro vann i Scandinavium var 8 januari samma år.

Kom ihåg:

– Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #FHCÖRE och tagga din SHL-upplevelse i bild-/videoform med hashtagen #SHLmoments.