Hemma
Luleå
LHF
Borta
Timrå
TIK

Luleå siktar på att ta tillbaka förstaplatsen

28 december 2018 11:30
#LHFTIK

COOP Norrbotten Arena slår upp portarna igen och hemmastarka Luleå vill bjuda publiken på tre nya poäng. Samtidigt som hemmalaget siktar på att ta tillbaka förstaplaceringen går gästande Timrå för nya poäng för att lämna botten.


Noterbart Luleå

– Luleå har haft det tufft på bortplan och kommer med två raka förluster i bagaget. Men hemma i COOP Norrbotten Arena är norrbottningarna starka med åtta raka hemmavinster.

Daniel Sondell har gjort åtta assist på sina sju senaste matcher.

– I förlusten mot Frölunda senast nätade Erik Gustafsson, det var hans tredje fullträff för säsongen. Backen hade dessutom sju skott på mål mot göteborgarna.

– Luleå är just nu trea, två poäng bakom de nya serieledarna Färjestad. Räkna med ett revanschsuget hemmalag som kommer göra allt för att ta tillbaka förstaplaceringen.

Noterbart Timrå

– Timrå hade fyra raka förluster inför mötet mot Brynäs senast och fick två poäng med sig mot gävlelaget, men det var på det berömda håret. På bortaplan har det gått ännu tyngre för gästerna som kommer med elva raka förluster på bortais.

Rickard Palmberg blev stor matchhjälte senast med bara sekunden kvar i förlängningen, kan han frälsa Timrå igen?

– En annan som var glödhet i den senaste matchen var Henrik Törnqvist som svarade för tre assist och låg därmed bakom samtliga mål i 3-2-segern.

– Timrå är fortsatt kvar på sistaplatsen i tabellen, men vid tre poäng mot Luleå kan de lämna den om Örebro eller Mora förlorar sina matcher.

Kom ihåg:

– Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #LHFTIK och tagga din SHL-upplevelse i bild-/videoform med hashtagen #SHLmoments.