Hemma
Malmö
MIF
Borta
Mora
MIK

Tät fight att vänta - Malmö tar emot Mora

25 januari 2019 15:00
#MIFMIK

Efter en tuff start på året har nu Malmö Redhawks åter hakat på segertåget. Tre raka segrar har Skånelaget inkasserat och blickar nu mot ett fjärde när Mora kommer på besök. En tät tillställning är att vänta i Malmö Arena - då de två tidigare mötena har gått till förlängning eller straffar.


Noterbart Malmö

– År 2019 inleddes med tre förluster i följd för Peter Anderssons Malmö Redhawks. Förlustsviten fick dock sitt slut när skåningarna slog Timrå i Medelpad den 19:e januari - och sedan dess har ytterligare två segrar inkasserats. Under tisdagen respektive torsdagen besegrades Djurgården - och Malmö har nu klättrat upp till en femteplats.

– Danske Frederik Storm har haft en fin form under de fem senaste matcherna. Forwarden har noterats för fyra mål och två målgivande passningar. I dubbelmötet mot Djurgården hängde han in totalt tre mål.

Cristopher Nihlstorp var en huvudsaklig anledning till skåningarnas seger på Hovet senast. Burväktaren tog 44 av 46 skott i Stockholm under torsdagen.

– På de tio senaste numerära underlägena Malmö har haft på hemmais har laget inte släppt in ett enda mål.

Noterbart Mora

– Mora åkte på en riktig kalldusch hemma mot Timrå under torsdagen. Gästerna vann med 0-5 i den viktiga kampen i SHL:s nedre delar av tabellen. Mora hade dessförinnan segrat i fyra av fem matcher - och siktar nu på att studsa tillbaka och skapa andrum ner till nedflyttningsplatserna.

– En pjäs som fortsatt har varit ledande i Moras lag är Andrew Rowe. Amerikanen har gjort fyra poäng på de fem senaste matcherna i form av tre mål och en assist - och har också varit poängbäst i mötena mot Malmö den här säsongen (1+1). Även kanadensaren Niki Petti har svarat för fyra poäng - en fullträff och tre målgivande passningar - på de fem senaste matcherna.

– På bortais är Mora det näst mest effektiva laget i SHL. Lagets skotteffektivitet vilar på 10,30% på bortais, där bara Luleå är bättre med 10,64%.

– Mötena mellan Malmö och Mora den här säsongen har båda slutat oavgjort efter 60 minuters spel. Mora vann efter övertid och Malmö vann efter straffar, vilket talar för att det blir ännu en tät kamp när lagen drabbar samman för första gången i Skåne den här säsongen.

Kom ihåg:

– Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #MIFMIK och tagga din SHL-upplevelse i bild-/videoform med hashtagen #SHLmoments.