• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 13 Februari Feb
Fredag Fre 14 Februari Feb
Lördag Lör 15 Februari Feb
Idag 18 Februari Feb
Torsdag Tor 20 Februari Feb
Lördag Lör 22 Februari Feb
Tisdag Tis 25 Februari Feb
Hemma
Örebro
ÖRE
Borta
Skellefteå
SKE

Abols vs Ericsson - Örebro söker ny hemmavinst

26 oktober 2018 15:00
#ÖRESKE

Örebro har satt stopp för sin förlustrad - nu vill Skellefteå göra detsamma. Duons möte i Behrn Arena blir en duell mellan två formsvaga lag men med Rodrigo Abols och Jimmie Ericsson i fokus.


Noterbart Örebro

– Knockout i hemmaborgen. Torsdagen i Behrn Arena blev en härlig vändpunkt för Örebro, som körde över Timrå med 5-1. Segern bröt en fem matcher lång förlustsvit.

Rodrigo Abols var framträdande för Närkelaget. Den lettiska supertalangen gjorde sitt andra och tredje mål för säsongen och har gjort storstilad comeback från skadan.

– Mittperioden var annars den avgörande faktorn för Örebro i vinsten över Timrå. Laget gick där från 1-1 till 4-1 på knappa tio minuter och dominerade spelet stort.

Shane Harper slog till med sitt första SHL-mål när han tog emot pucken i slottet, kyligt väntade ut sin försvarare och stänkte dit kvitteringen i nättaket.

Noterbart Skellefteå

– Efter en lång måltorka i powerplay satte Jimmie Ericsson stopp för Skellefteås spöke på torsdagen. I spel fem mot fyra vinklade kaptenen enkelt in Joakim Lindströms fina instick till vad som innebar 2-0.

– Trots det slutade torsdagens i moll för Skellefteå, som tappade ledning till förlust. Ett sent kvitteringsmål från Frölunda följdes upp av straffavgörande där gästerna avgjorde. Förlusten var Skellefteås femte i följd.

– Formen är med andra ord blek och nu söker västerbottningarna ett trendbrott. Läge med andra ord att göra det som Örebro lyckades med senast och bryta förlustraden.

Juhamatti Aaltonen stod för en fin insats mot Frölunda, noterade en assist och var även mycket nära att bli målskytt.

Kom ihåg:

– Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #ÖRESKE och tagga din SHL-upplevelse i bild-/videoform med hashtagen #SHLmoments.