• Huvudsponsorer

Lördag Lör 19 September Sep
Tisdag Tis 22 September Sep
Torsdag Tor 24 September Sep
Lördag Lör 26 September Sep
Söndag Sön 27 September Sep
Torsdag Tor 1 Oktober Okt
Lördag Lör 3 Oktober Okt
Tisdag Tis 6 Oktober Okt
Hemma
Mora
MIK
Borta
Rögle
RBK

Mora tillbaka i hemmaborgen - laddat Rögle gästar

30 oktober 2018 11:30
#MIKRBK

Efter två raka bortamatcher är Mora nu tillbaka på hemmais. Jalas Arena öppnar portarna för mötet mellan dalalaget och Rögle BK, dit de gästande ängelholmarna kommer med ny energi efter att ha fått serieledande Linköping på fall senast.


Noterbart Mora

– Efter två raka bortamatcher, mot HV71 respektive Luleå, är Mora nu tillbaka hemma i Jalas Arena. Dalalaget följde upp sin 5-2-seger mot HV71 med en uddamålsförlust mot Luleå - där norrbottningarna avgjorde med 23 sekunder från slutet. Det är således ett revanschladdat manskap som beträder sin hemmais på tisdagskvällen, med siktet inställt på säsongens sjunde seger.

– En av de formstarkaste spelarna i Mora just nu är Matt Bailey. Kanadensaren har noterats för mål i tre av de fyra senaste matcherna och är den spelare som har hängt in flest fullträffar för dalalaget så här långt - sju stycken. Dessutom leder forwarden den interna tacklingsligan med sina 17 tacklingar.

– Under förra säsongen var matcherna mellan Mora och Rögle stundtals svängiga tillställningar. Lagen vann två matcher vardera - en på hemmaplan och en på bortaplan - och i den första matchen mot ängelholmarna i Jalas Arena vann Mora med 5-1. Returen vann Rögle med 2-3.

Noterbart Rögle

– Rögle kommer till spel med vind i sina segel. Skåningarna fick serieledande Linköping på fall hemma i Lindab Arena senast - när laget besegrade östgötarna med 3-2 efter ordinarie matchtid.

– En av de tongivande figurerna i lördagens drabbning var Daniel Widing. Forwarden satte sitt lag i förarsätet till 2-1 i mittperioden och var också med och spelade fram Olle Liss till matchavgörande 3-2.

– Backduon Craig Schira och Kodie Curran har även de varit viktiga pjäser i Rögles lag den här säsongen. Båda snittar en istid över 21 minuter och har så här långt gjort sju poäng vardera efter tolv spelade matcher. Den sistnämnda noterades dessutom för två assist mot Linköping senast.

Kom ihåg:

– Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #MIKRBK och tagga din SHL-upplevelse i bild-/videoform med hashtagen #SHLmoments.