Hemma
Luleå
LHF
Borta
Örebro
ÖRE

Kovacs glödhet - men Palushajs Örebro vill tysta Luleå

10 januari 2019 12:00
#LHFÖRE

Aaron Palushaj sköt Örebro till tre tunga poäng senast och nu behöver Närkelaget fortsätta plocka vinster. Mot ett revanschladdat Luleå ställs amerikanen öga mot öga med en av ligans absolut formstarkaste spelare - Robin Kovacs.


Noterbart Luleå

– Formtoppen innan jul har skiftat för norrbottningarna. Luleå har endast en vinst på sina fem senaste matcher, en 7-4-kross borta mot Mora. I lördags blev det förlust med uddamålet i hemmamötet med Växjö.

– Luleå hämtade där upp ett tvåmålsunderläge i mittperioden. Robin Kovacs och Karl Fabricius slog till varsin gång till 2-2, men ett avgörande från gästerna avgjorde i slutperioden.

– Just nämnde Kovacs är, till skillnad från laget, i storform. Målet mot Växjö var forwardens tredje på de fyra senaste matcherna och det har under samma period även blivit tre assist. Robin Kovacs har gått från elva till 17 poäng och är trea i den interna poängligan.

– Senast som laget mötte Örebro blev det vinst efter ett dramatiskt segermål signerat Emil Larsson - ett mål som kom endast tio sekunder från slutet.

Noterbart Örebro

Aaron Palushaj visade vägen för Örebro i helgens viktiga skalp. Borta mot hemmastarka Malmö vann Örebro med 3-2, sedan amerikanen prickskjutit avgörandet ur en svår vinkel tidigt i slutperioden. Innan dess hade även Palushaj en elegant framspelning till Shane Harpers kvittering och forwarden har för andra gången tagits ut till Veckans lineup.

– Segern över Malmö betydde Örebros tredje vinst på de fyra senast spelade matcherna. Tränarskiftet har fått fart på laget, som trots allt befinner sig i en fortsatt utsatt position i tabellen. Örebro är tolva och håller sig endast två poäng ovanför kvalstrecket.

– Det här blir Närkelagets andra resa till Luleå för säsongen. Mötet i mitten på september var en stor framgång för Örebro, som den gången vann efter ett straffavgörande. Marcus Björk sköt segermålet till 3-2.

Kom ihåg:

– Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #LHFÖRE och tagga din SHL-upplevelse i bild-/videoform med hashtagen #SHLmoments.