• Huvudsponsorer

Onsdag Ons 10 April Apr
Torsdag Tor 11 April Apr
Fredag Fre 12 April Apr
Lördag Lör 13 April Apr
Söndag Sön 14 April Apr
Måndag Mån 15 April Apr
Tisdag Tis 16 April Apr
Torsdag Tor 18 April Apr
Söndag Sön 21 April Apr
Tisdag Tis 23 April Apr
Torsdag Tor 25 April Apr
Lördag Lör 27 April Apr
Tisdag Tis 30 April Apr
Torsdag Tor 2 Maj Maj
Lördag Lör 14 September Sep
Tisdag Tis 17 September Sep
Torsdag Tor 19 September Sep

Veckans lineup från SHL.se!

7 januari 2019 13:00
Profilbilder som visar de sex uttagna spelarna mot en isig bakgrund.
SHL 2018/2019

Efter varje spelvecka presenterar SHL.se "Veckans lineup". Sex spelare är uttagna - spelare som gjort ett extra avtryck i de senaste matcherna. Håller du med om spelarvalen - eller är det någon som du saknar?


Spelarna i "Veckans lineup" väljs ut efter sina sportsliga prestationer. Den här uppställningen har haft den senaste spelveckan på sig att visa sina färdigheter och här har ni laget!

Målvakt

Justin Pogge, Rögle (1)
Kanadensaren levererade storspel när Rögle jagade bort Brynässpöket i lördags. Pogge var närmast briljant i målburen, noterade 19 räddningar på 20 skott och utstrålade ett lugn mellan sina stolpar. Rögle vann med 4-1 och Pogge landade på 95 i räddningsprocent - bäst bland samtliga målvakter under speldagen!

Backar

Linus Hultström, Djurgården (1)
Visst, det blev förlust och försvarspjäsen var dessutom inne på hela tre baklängesmål. Offensivt gjorde däremot Hultström exakt allt han kunde för att ge Djurgården en bra start på året. Backen reducerade först Moraledningen genom att snyggt skicka upp pucken i krysset halvvägs genom mittperioden, innan han senare assisterade till ytterligare två mål. Hultström hade därmed ett finger med i alla Djurgårdens tre nätrassel.

Joel Persson, Växjö (2)
För andra gången den här säsongen tar Växjöbacken plats i laguppställningen. I det tuffa toppmötet borta mot Luleå stämplade Persson in på något blygsamma 15 spelade minuter - men under den tiden var han mycket aktiv. Efter flera försök att hitta rätt pricksköt Lakersförsvararen matchvinnande 3-2 med ett kraftfullt slagskott i numerärt överläge i slutperioden.

Forwards

Broc Little, Linköping (1)
Skador har förföljt Linköpings amerikanska stjärnspelare genom stora delar av hösten. Nu slår sig Little äntligen in på den här listan - och det är enkelt att peka ut varför. Under de senaste jul- och nyårsveckorna har forwarden varit briljant och öst in mål. Formtoppen peakade i lördagens dramatiska rivalmöte med HV71, där Little först utjämnade i mittenakten och senare sköt avgörande 4-3 i förlängningen.

Andrew Rowe, Mora (1)
I Dalarna och närmare bestämt Mora återfinns en annan amerikan som vet var målet står. Mora slog under helgen tillbaka Djurgården med 5-3 och namnet på allas läppar var efteråt Andrew Rowe. Två mål inom loppet av lika många minuter såg till att ge hemmalaget övertaget i matchupptakten - och innan allting var över hade även centern nätat igen. Rowe dansade in i 2019 med ett hattrick.

Aaron Palushaj, Örebro (2)
Med en nagelbitande uddamålsseger landade Örebro tre livsviktiga poäng borta mot Malmö. Stor hjälte var - som så många gånger tidigare på säsongen - Aaron Palushaj. 29-åringen assisterade smart till landsmannens Shane Harpers utjämning till 1-1 och vinklade påpassligt in segermålet till 3-2 i mittenakten. Palushaj spelade huvudrollen och fullbordar den amerikanska kedjan i Veckans lineup.

Fotnot: Siffran inom parantes visar hur många gånger som spelaren blivit uttagen i Veckans lineup.