MATCHGUIDE: Kan Rögle studsa tillbaka?
Publicerad: 2024-04-22
Matchguide
Rögles segersvit tog stopp i den första finalen. Nu är det dags för final 2, och frågan är om Ängelholmslaget studsar tillbaka eller om hemmastarka Skellefteå kniper ännu en seger?

Efter en tajt första final stod till slut Skellefteå segrare efter att Linus Lindström gjort matchens enda mål. Nu väntar den andra finalen, och återigen spelas den i Skellefteå Kraft Arena. En arena där Robert Ohlssons mannar har trivts i slutspelet. Skellefteå har vunnit sex av sju hemmamatcher så här långt.

I och med Skellefteås vinst i lördags stoppades också Rögles segersvit på tio raka slutspelssegrar. Nu återstår det att se om Ängelholmslaget kan ta sig upp på vinnarspåret direkt.

PUNKTER INFÖR MATCHEN

- Skellefteå har vunnit fem av fem matcher mot Rögle den här säsongen.

- Rögle hade 25-19 i tekningar i den första finalen, och Rögle är det lag som har tekat bäst i slutpelet. Ängelholmslaget har vunnit 52,91 procent av sina tekningar. Skellefteå ligger på 48,51 i tekninsprocent (sjunde bäst).

- Arvid Lundberg har spelat 99 matcher i SM-slutspelet - en från milstolpen 100 matcher.

- Skellefteås Andreas Johnson är tillbaka efter sin avstängning. Senast saknade västerbottningarna även Axel Sandin Pellikka, Måns Forsfjäll, Gustaf Lindvall och Rickard Hugg.

MATCHSERIEN

Finalserien spelas i bäst av sju matcher. De första två matcherna spelas i Skellefteå och därefter väntar två matcher i Ängelholm, innan det är varannan match i Skellefteå och varannan i Ängelholm.

SCHEMAT

20/4 Skellefteå-Rögle 1-0
22/4 Skellefteå-Rögle
25/4 Rögle-Skellefteå 
27/4 Rögle-Skellefteå
29/4 Skellefteå-Rögle
2/5 Rögle-Skellefteå 
4/5  Skellefteå-Rögle 

Johannes Hägglund
SHL:s huvudpartners