BESLUT FRÅN SVENSKA ISHOCKEYFÖRBUNDETS DISCIPLINNÄMND - LUDVIG NILSSON
Publicerad: 2023-03-23
#DISCIPLINÄRENDE
Växjös spelare Ludvig Nilsson fälls för knätackling i gårdagens match mellan Luleå och Växjö av svenska ishockeyförbundets disciplinnämnd. Hanteringen av ärendet har skett enligt de rutiner som gäller disciplinärenden säsongen

När det återstår 7.24 av första perioden så sker det en bentackling av Växjöspelaren nr 41 Ludvig Nilsson på Luleåspelaren nr 40 Tomi Sallinen.

Sallinen vinner pucken i egen försvarszon och åker upp i banan. Där möter han Nilsson som kommer rakt mot Sallinen med fart och sätter ut sitt ben och axel för att tackla. Träffen tar knä mot knä. Sallinen lämnar matchen och återvänder inte till spel.

Avstängning

Avstängning i Växjö Lakers HC:s fyra nästföljande matcher i SHL, med start den 23 mars.

Böter

10 625 kr

Svenska ishockeyförbundets disciplinnämnds beslut

Filmsekvensen ger stöd för uppgifterna i anmälan. Nämnden finner det utrett att Ludvig Nilsson gjort sig skyldig till kneeing. Förseelsen bör föranleda en avstängning. Avstängningens längd bestäms till en tid som bedöms motsvara fyra matcher. Han ska dessutom betala böter med det belopp som framgår av beslutet. Vid straffmätningen har nämnden särskilt beaktat följande nyckelfaktorer:

• Tacklingen sker genom att Ludvig Nilsson leder sitt knä mot motspelarens knä.

• Stor skaderisk

• Ludvig Nilsson har vid två tidigare tillfällen denna säsong ålagts disciplinär påföljd pga. av liknande förseelser. Det är nu fråga om återfall på nytt (se ärende nr D-SIF-015198 samt D-SIF-015602). Detta beaktas i skärpande riktning.

Hela beslutet som PDF.

Läs mer

Så här hanteras disciplinärenden.

Så jobbar SHL:s situationsrum.

SHL