BESLUT FRÅN SVENSKA ISHOCKEYFÖRBUNDETS DISCIPLINNÄMND - ANDREAS BORGMAN
Publicerad: 2023-03-18
#DISCIPLINÄRENDE
Frölundas spelare Andreas Borgman fälls för kneeing i gårdagens match mellan Färjestad och Frölunda av svenska ishockeyförbundets disciplinnämnd. Hanteringen av ärendet har skett enligt de rutiner som gäller disciplinärenden säsongen

När det återstår 5.43 av andra perioden sker en bentackling av Frölundas Andreas Borgman. Pucken skjuts mot mål av Färjestads Victor Ejdsell och tas om hand av en medspelare som passar tillbaka pucken till Ejdsell. Han tar emot pucken och möter Borgman som kommer med fart. När Ejdsell går åt vänster så sätter Borgman ut sitt högra ben och leder axel och knä i ett försök att tackla men det enda som träffar är Borgmans högra knä på Ejdsells ben. Detta är en knätackling som innebär stor skaderisk.

Avstängning

Avstängning från Frölunda HC:s tre nästföljande matcher i SHL.

Böter

39 531 kronor

Svenska ishockeyförbundets disciplinnämnds beslut

Anmälan vinner stöd av filmsekvensen. Det är enligt Disciplinnämnden utrett att Andreas Borgman gjort sig skyldig till kneeing på sätt som redovisas i anmälan. Han går brett med benen och leder in i tacklingen med sitt högra ben och träffar knä mot knä. Förseelsen är bestraffningsbar och bör leda till en avstängning i enlighet med beslutet ovan. Avstängningens längd bestäms till Frölundas kommande 3 matcher i SHL. Han ska dessutom betala böter i enlighet med beslutet. Vid  straffmätningen har nämnden sammantaget särskilt beaktat följande nyckelfaktor:

• Tacklingen är vårdslös och innebär skaderisk.

• Det rör sig om återfall i samma typ av förseelser, se beslut av den 27 november 2022 Ärendenr: D-SIF-015510.

Hela beslutet som PDF.

Läs mer

Så här hanteras disciplinärenden.

Så jobbar SHL:s situationsrum.


SHL