Roger Ekström föreslås till ny ordförande i SHL
Publicerad: 2022-03-04
Anders Källströms meddelade i december 2021 att han inte står till förfogande för omval som ordförande i SHL. Valberedningen i SHL AB avser föreslå Roger Ekström som ny ordförande i SHL. Ägarna till SHL AB, de 14 klubbarna, står bakom förslaget. Valet av den nya ordföranden sker på SHL:s bolagsstämma som i år äger rum den 27 juni.

SHL:s valberedning har föreslagit en kandidat till rollen som ny ordförande för SHL. Valberedningen föreslår Roger Ekström, tidigare ordförande i Linköping HC.

Ekström har en bakgrund inom såväl idrotten som näringslivet. Som basketdomare var han högt rankad i Europa, med OS-kvalet 1992 och Europacupfinalerna 1993 som främsta meriter. Inom näringslivet har han bland annat varit franchisetagare inom McDonald’s och dessutom arbetat i olika ledande roller inom Lundbergkoncernen i närmare 20 år. Ekström har även varit ordförande i Linköping HC de senaste fyra åren.

Idag ägnar han sig åt styrelsearbete men nu lämnar Ekström posten som ordförande i Linköping Hockey med anledning av nominering till ordförandeposten i SHL.

Den nya ordföranden utses på SHL:s bolagsstämma som äger rum den 27 juni.

SHL
SHL:s huvudpartners