Veckans SHL – nyheterna från den gångna veckan
Publicerad: 2021-03-01
Veckans SHL
Som vanligt inleder vi måndagen med att blicka tillbaka på vad som har hänt den senaste veckan. Exempelvis har Leksand förlängt med tre spelare, Frölunda har skrivit nytt kontrakt med en trotjänare och det står klart att Stefan Hedlund och Skellefteå går skilda vägar efter säsongen.

Leksandstrio förlänger

Leksands GM Thomas Johansson har jobbat hårt i veckan. Tre spelare har skrivit nya kontrakt och det handlar om: Carter Camper, Jonas Ahnelöv samt Fredrik Forsberg.

Carter Camper spelade tre NHL-matcher med Boston Bruins säsongen 2011/12. Därefter blev det spel i AHL, fram till den här säsongen. Då valde han Leksand och i dalalaget har han gjort stor succé. Han är trea i SHL:s poängliga med 44 poäng (13+31) på 44 matcher. Nu står det klart att amerikanen stannar i Leksand i ytterligare en säsong.

Jonas Ahnelöv har däremot förlängt sitt kontrakt med två säsonger. Backen, som är assisterande lagkapten, är inne på sin andra säsong i klubben – och det är en meriterad herre som har skrivit på ett nytt kontrakt med Leksand. På meritlistan har Ahnelöv över 400 SHL-matcher, tre säsonger i KHL, tre säsonger i AHL, två VM-turneringar samt ett OS.

{!C}

Den tredje Leksandsspelaren som har skrivit nytt avtal är alltså Fredrik Forsberg, 24. Han kom till Leksand från Almtuna inför den förra säsongen. I fjol blev det sex poäng och det är en siffra han redan har dubblerat den här säsongen. Han har gjort åtta mål och fyra assist på 35 matcher.

Muzik skriver nytt kontrakt med Luleå

Den tjeckiske talangen Radek Muzik, 19, och Luleå är överens om ett nytt kontrakt. Muzik har skrivit på för ytterligare ett år med klubben.

– Radek är en ung och lovande spelare som har utvecklats på ett fantastiskt bra sätt sedan han kom till Norrbotten för snart 3 år sedan. I takt med att han gjort bra insatser har också speltiden ökat och det skall bli spännande att följa hans utveckling tillsammans med oss även nästa säsong, säger Luleås GM Stefan "Skuggan" Nilsson till klubbens hemsida.

Radek Muzik anslöt till Luleå som 17-åring. Han debuterade i SHL i fjol och den här säsongen har han spelat 25 matcher. På dessa har han gjort fem poäng (2+3). Han representerade även Tjeckien i JVM.

{!A}

Jakobsson blir kvar i Färjestad

Carl Jakobsson, 20, debuterade i SHL med Färjestad säsongen 2017/18. Den här säsongen är hans poängmässigt bästa i SHL. Han har noterats för 14 poäng (4+10) på 35 matcher. Nu kommer belöningen: Ett nytt tvåårskontrakt med Färjestad.

– Vi glada att kunna knyta upp Carl i ytterligare två säsonger. Det är en kille som varit hos oss sedan han var 15 år och vi ser en stor utvecklingspotential i honom. I junioråldern var han en pålitligt poängmakare och det vet vi finns kvar i honom, säger Färjestads sportchef Thomas Rhodin till klubbens hemsida.

Trotjänaren stannar i Frölunda

Mats Rosseli Olsen har gjort tio säsonger i Frölunda, men norrmannen och Göteborgklubben är inte klara med varandra. Rosseli Olsen har skrivit på för tre ny år med Frölunda.

– Vi gillar "Rosse" och han är en av våra kärnspelare. Han tillför mycket på många plan, framförallt karaktär. Han är lojal, men inte bara en grovjobbare. Rosse är viktigt för oss och vi vill ha med honom i framtiden, säger Frölundas sportchef Fredrik Sjöström.

Mats Rosseli Olsen gjorde sina första SHL-matcher med Frölunda säsongen 2011/12. Under hans år i klubben har han varit med och vunnit fyra CHL-titlar samt två SM-guld. Den här säsongen har Rosseli Olsen gjort 15 poäng på 40 matcher.

{!B}

Tränaren lämnar Skellefteå – efter säsongen

Skellefteå hade avtal med tränaren Stefan Hedlund till 2022, men nu har parterna kommit överens om att gå skilda vägar efter den här säsongen.

– Han har gjort ett bra jobb för oss och tillsammans ska vi göra en stark avslutning på denna säsong, säger Skellefteås GM Erik Forssell till klubbens hemsida.

Hedlund kom till Skellefteå från schweiziska Zug inför säsongen 2019/20.

Djurgården lånar ut spelare till Väsby

Oscar Bjerselius, 20, lånas ut från Djurgården till Väsby. Djurgården skriver på sin hemsida att lånet initialt gäller från i dag och en vecka framåt.

– Vi befinner oss i ett av breaken i SHL, där vi inte spelar match förens den 9:e mars, vilket möjliggör det för oss att låna ut Oscar till Väsby under närmaste veckan. Vi har sedan tidigare gjort en dispens som möjliggör det för Oscar att vandra mellan klubbarna under slutdelen av denna säsong, en möjlighet som gynnar alla parter, säger Djurgårdens utvecklingschef Tobias Pehrsson till klubbens hemsida.

Johannes Hägglund
SHL:s huvudpartners