BESLUT FRÅN SVENSKA ISHOCKEYFÖRBUNDETS DISCIPLINNÄMND - LEO KOMAROV
Publicerad: 2023-03-21
#DISCIPLINÄRENDE
Luleås spelare Leo Komarov fälls för fighting i gårdagens match mellan Växjö och Luleå av svenska ishockeyförbundets disciplinnämnd. Hanteringen av ärendet har skett enligt de rutiner som gäller disciplinärenden säsongen

När det återstår 2.16 av andra perioden så blir det en målvaktsblockering. Flertalet spelare åker ner mot Luleåmålet. Det hela startar med att Luleåspelaren nr 47 Leo Komarov petar med sin klubba på Växjöspelaren nr 37 Glenn Gustafsson som stannar upp och det uppstår bråk. Gustafsson hamnar på isen med en Luleåspelare som håller fast Gustafsson medan Komarov slår många kroppsslag på en liggande Gustafsson. När Luleåspelaren släpper sitt tag så står Gustafsson på alla fyra och får då mottaga en sucker punch i ansiktet av Komarov.

Avstängning

Avstängning i Luleås två nästkommande matcher i SHL. 

Böter

30 525 kr.

Svenska ishockeyförbundets disciplinnämnds beslut

Filmsekvensen ger stöd för uppgifterna i anmälan. Nämnden finner det utrett att Leo Komarov gjort sig skyldig till Fighting. Förseelsen bör föranleda en avstängning. Avstängningens längd bestäms till en tid som bedöms motsvara två matcher. Han ska dessutom betala böter med det belopp som framgår av beslutet. Vid straffmätningen har nämnden särskilt beaktat följande nyckelfaktorer:

• Det är fråga om flera slag varav ett slag träffar huvudet på motspelaren när denne befunnit sig i en försvarslös position.

• Slaget har medfört risk för skada, vilket Leo Komarov måste ha insett.

• Det är fråga om återfall (Ärendenr: D-SIF-015927).

Hela beslutet som PDF.

Läs mer

Så här hanteras disciplinärenden.

Så jobbar SHL:s situationsrum.

SHL