Växjö upp i serieledning – besegrade Örebro på bortaplan
Publicerad: 2023-12-09
#ÖREVLH
Växjö tog vara på möjligheten att spela powerplay i matchens öppningsminuter – Emil Sylvegård smällde in 0–1, framspelad av Robert Rosén. Gästerna fyllde sedan på med ett 0–2-mål före första periodpaus. I mittperioden sköt Linus Arnesson reduceringen för hemmalaget, och bara nio sekunder senare kvitterade Jonathan Lekkerimäki. Men Marcus Syylvegård svarade med att trycka upp 2–3 för Växjö. Manuel Ågren blev sedan tvåmålsskytt när han i den sista perioden satte slutresultatet 2–4.

Period 1

0-1 3:07 VLH Emil Sylvegård
Assist: Robert Rosén, Dylan McLaughlin

0-2 13:23 VLH Manuel Ågren
Assist: Eric Martinsson, Brian Cooper

Period 2

1-2 10:05 ÖRE Linus Arnesson
Assist: Jonathan Lekkerimäki, Robert Leino

2-2 10:14 ÖRE Jonathan Lekkerimäki
Assist: Robert Leino, Hannes Björninen

2-3 13:21 VLH Marcus Sylvegård
Assist: Kalle Kossila, Elias Rosén

Period 3 

2-4 8:47 VLH Manuel Ågren
Assist: Marcus Sylvegård

Matchens första skott på mål gick i mål. Emil Sylvegård fick en fin passning av Robert Rosén i numerärt överläge och bortaledningen var ett faktum. Manuel Ågren styrde in 0–2 tio minuter senare, ett mål som godkändes efter en kortare stunds videobedömning. Skotten efter den första perioden var 7–7.

En snabb omställning av Örebro gjorde att Linus Arnesson fick ett läge att reducera – en chans han tog. Örebro hade kontakt, och domaren hann knappt släppa pucken igen innan 2–2-målet kom. Ett skott utifrån av Jonathan Lekkerimäki tog i målramen, studsade via Växjöförsvarare och in i mål. Det var bara nio sekunder mellan Örebros båda mål. Marcus Sylvegård sköt sedan 2–3 med ett stenhårt skott i första krysset.

Manuel Ågren utökade Växjös ledning till 2–4 efter halva den tredje perioden. Örebro fick med sig en femminutersutvisning, men lyckades inte omsätta den möjligheten i något mål. Istället höll Växjö undan och vann med 2–4.

Matchstatistik

Spelarstatistik

Video från matchen

_____________________________

Sagt om matchen

– Jag tycker att vi gör mycket bra saker. Vi tar in pucken djupt, vi använder backarna och drar isär dem. Vi får rörelse i anfallsspelet och har bra lägen, men vi är inte riktigt där och spetsiga nog att avsluta dem. Det har vi inte varit på länge nu, sa Örebros tränare Johan Hedberg till TV4 Play efter matchen.

– Skönt. Lite nerver på slutet, men skönt med tre poäng. Vi började säsongen lite dåligt på bortaplan men jag tycker att vi blir bättre och bättre. Vi är starka som lag, även fast vi inte skjuter flest skott så har vi bra målvakter där bak, sa Växjös Marcus Sylvegård efter segern. 

I punktform

- Manuel Ågren blev tvåmålsskytt för Växjö.

- Växjö har tagit poäng i tio raka matcher, varav de har vunnit nio.

- Det här var Örebros fjärde raka nederlag.

- Kalle Kossila spelade fram till det matchavgörande målet – det var hans 26:e SHL-poäng för säsongen och han leder fortsatt poängligan.

- Emil Larsson gjorde sin 300:e SHL-match.

- Det här var Växjös femte raka seger mot Örebro.

Highlights

2023-12-09
Örebro Hockey - Växjö Lakers

Kommande matcher

Örebro: Timrå borta, tisdagen den 26 december

Växjö: Rögle hemma, tisdagen den 19 december

Lucas Bernhardsson