20 FRÅGOR MED CARL LINDBOM
Publicerad: 2023-09-17
20 frågor
Carl Lindbom är den här säsongen utlånad från Vegas Golden Knights till Färjestad. Nu ska vi lära känna den 20-årige målvaktstalangen med hjälp av 20 frågor. Här berättar han varför han trivs så bra i familjens stuga på Gotland, den bästa julklapp han någonsin fått samt om golfklubbarna som såldes innan de knappt hade hunnit användas.

1. Om du inte hade varit hockeyspelare, vilket yrke hade du haft då?

– Jag vet inte. Jag har funderat på det, men vet inte riktigt. Jag gillar ekonomi och ekonomifrågor. Kanske business-man på något sätt. Jag gick ekonomilinjen på gymnasiet.

2. Vilken styrkeövning tycker du är roligast respektive tråkigast?

– Jag gillar bänkpress, fast det absolut roligaste är nog att hoppa. Det är det jag är bäst på. Sämst är knäböj eller marklyft. Det är jobbigt.

3. Vad har du tränat mest på under din karriär?

– Jag har haft mycket fokus på explosivitet, och där kommer hoppen in. Det är det jag har kört mest utanför isen. På isen är det skridskoåkning. Bara åka skridskor hela tiden. 

4. Vilken är den bäste spelare du mött?

– Jag mötte Connor Bedard på JVM och han var väldigt bra. Han är den som kommer upp när du frågar.

5. När har du varit som mest starstruck?

– Jag kommer ihåg när jag var liten och var på en camp på Hovet. Då träffade jag Marcus Krüger när jag var tio, elva år och det tyckte jag var riktigt coolt. Att vi spelade tillsammans förra året och det var väldigt kul.

6. Berättade du för Krüger om detta?

– Jo. Han tyckte det var kul, och han var lite rädd att han hade blivit väldigt gammal, haha.

7. Vad var det senaste du googlade?

– Jag googlade på wifi-förstärkare. I min nya lägenhet var wifi:et lite dåligt, så jag har fått köpa en förstärkare.

8. Vilket är ditt sämsta köp?

– Kanske några golfklubbor. Jag köpte ett järnset för två år sedan. Jag använde bara klubbarna en gång. Det var onödigt. Jag kunde inte spela med dem, så jag sålde dem vidare.

9. Vilken var höjdpunkten den gångna sommaren?

– Det måste vara alla golfrundor med min familj och brorsan. För mig är det inte mycket som slår det.

10. Om du kunde återskapa en dag i ditt liv, vilken skulle det vara?

– Då skulle jag vilja återskapa derbyt mot AIK på Globen när vi vann med 5-1 och jag lyckades göra mål. Jag har aldrig hört Globen så högljudd. Det hade jag velat återskapa, för det var helt otroligt. Jag kunde inte tro att det var sant.

11. En annan speciell dag gissar jag var när du blev draftad (draftades av Vegas Golden Knights 2021, i sjunde rundan som nummer 222 totalt). Hur var den dagen?

– Jag var faktiskt iväg på en landslagsturnering med JVM-laget. Vi hade tre målvakter med och den dagen var jag på bänken. Jag hade ingen aning att jag blev draftad, men när jag kom in i omklädningsrummet upptäckte jag det. En rätt speciell draftdag för jag var inte med familjen. Jag fick bara reda på att jag hade blivit vald.

12. Hur upptäckte du det?

– Jag såg bara en massa grattis-sms när jag gick in på telefonen och det var det som avslöjande det. Det var en annorlunda draft får man ändå säga.

13. Vem är din favoritidrottare (ej hockeyspelare)?

– Tiger Woods. 

14. Vilken är din favoritplats?

– Min favoritplats är vår sommarstuga på Gotland. Där har jag aldrig mått dåligt.

15. Är det ett ställe ni har haft länge inom familjen?

- Ja, min familj har haft den stugan i över 80 år. Vi åker dit varje sommar. Det är jäkligt fint där.

16. Vad är det bästa med att komma dit?

– Allt egentligen. Man gör inte så mycket, vilket kan låta tråkigt. Men det är så skönt. När man är där känner man verkligen att det är semester. Då finns inget jobbigt att tänka på eller någonting man behöver göra.

17. Har du en bänkpress där så du kan smygträna lite?

– Haha, nej det har jag faktiskt inte.

18. Vilken är den bästa julklapp du har fått?

– Det måste var när jag var liten. Jag fick ofta sådana här målvaktsstreetskydd. Jag tror jag var nio eller tio år när jag fick jag ett par benskydd som var svarta, vita och guldiga, och det passar ju bra nu med tanke på att det är Vegas färger. Men som barn gillade jag Marc-André Fleury och han stod i Penguins då. Jag tyckte hans skydd var assnygga och ville ha sådana – och det fick jag.

19. Hur mycket landhockey spelade du under uppväxten?

– Otroligt mycket. Vi spelade varje dag, flera timmar. Vi var ute hela tiden oavsett väder och jag var alltid målvakt. Från att jag var tre, fyra tills att jag gick i fyran. Bara en massa bandy.

20. Nämn tre artister du gillar

– Jag gillar country. Morgan Wallen, Luke Holmes och jag gillar även Coldplay.

Johannes Hägglund
SHL:s huvudpartners