Örebro drog det längsta strået
Publicerad: 2024-02-03
#LIFÖRE
Likaläge efter ordinarie tid. Jonathan Lekkerimäkis Örebro fick det sista ordet och tog bonuspoängen efter att vunnit matchen med 2-1.

Period 1
-

Period 2
0-1 ÖRE 04.37 (EQ) 8 Samuel Johannesson (9)
Assist: 62 Robert Leino (16), 2 Rasmus Rissanen (12)

1-1 LIF 09.23 (EQ) 27 Marek Hrivik (12)
Assist: 8 Matt Caito (14), 14 Oskar Lang (11)

Period 3
-

Period 4
1-2 ÖRE 01.23 (PP1) 88 Jonathan Lekkerimäki (11)
Assist: 86 Mathias Bromé (11), 8 Samuel Johannesson (12)

En viktig match för Leksand såväl Örebro i afton. Närkingarna vill jobba vidare på sitt fina bortafacit och hemmalaget vill studsa tillbaka på vinnarspåret. Två defensivt starka lag, som inte bjöd på allt för mycket till motståndaren i den första perioden. Där det blev en mållös första period.

I mittperioden var det gästerna, som så skulle få jubla först. Det efter ett skarpt backskott av Samuel Johannesson. Vilket var Örebrospelarens nionde fullträff för säsongen och det innebar ett ledningsmål för närkingarna. Efter det blev det en kavalkad av lägen, bland annat för Leksands Carter Ashton och Örebro hade lägen på lägen efter det. Kvitteringen var senare ett faktum genom Marek Hrivik elegant framspelad av Matt Caito.

Ett blankt papper skulle skrivas genom tredje perioden, men den tredje akten tenderade till att vara lik den första och matchen togs vidare efter likaresultat efter ordinarie tid. I förlängningen fick Örebro inleda i spel i numerärt överläge och det tog de vara på. Jonathan Lekkerimäki avgjorde.

Matchstatistik

Spelarstatistik

Video från matchen

_____________________________

— Ett steg framåt ändå, inte lika mycket rörelse i tredje perioden som den andra perioden. Men just ett steg framåt i den delen, sade Charles Berglund, tränare i Leksand till TV4 Play.

— Skönt! Äntligen! Det var ett bra läge att gå in där och skjuta. Det var inte att tänka så mycket, det var bara att skjuta, sade matchhjälten Jonathan Lekkerimäki.