Anmälningar till Svenska Ishockeyförbundets Disciplinnämnd - fyra ärenden
Publicerad: 2023-12-10
Disciplinärende
Situationsrummet har granskat matcherna som spelades i SHL under gårdagen. Följande fyra spelare har anmälts till svenska ishockeyförbundets disciplinnämnd som kommer behandla ärendena under dagen.

Oscar Lindberg, Skellefteå

När det återstår 10.37 av tredje perioden sker en Illegal check to the head på Malmöspelaren nr 29 Kim Rosdahl av Skellefteåspelaren nr 24 Oscar Lindberg. Rosdahl driver upp pucken från egen zon och tappar kontrollen av denna vid mittlinjen. Lindberg kommer med fart och tacklar med höger axel i huvudet på Rosdahl. Tacklingen utdelas efter att Lindberg vunnit pucken och spelat bort denna. Första kontakten sker mot huvudet och utdelas med stor kraft.

2023-12-09
Anmälan Oscar Lindberg

Petter Granberg, Skellefteå

När det återstår 7.29 av första perioden så sker det en Checking from behind bakom Skellefteås mål av Skellefteåspelaren nr 8 Petter Granberg. Pucken spelas ner bakom målet där Malmöspelaren nr 48 Lauri Pajuniemi står med ryggen ut mot banan och väntar på pucken. Granberg tacklar med båda händerna i ryggen på Pajuniemi som står en bit ut från sargen. Pajuniemi har ingen möjlighet att försvara sig och faller handlöst in i sargen.

2023-12-09
Anmälan Petter Granberg

Fabian Wagner, Linköping

I tredje perioden när det återstår 13.50 så utvisas Linköpingsspelaren nr 26 Fabian Wagner för Diving or embellishment. Wagner tacklar Luleåspelaren nr 23 Jesper Sellgren i kortsargen. När Wagner är på väg bort så slår Sellgren ett slag på skridskon på Wagner som väljer att förstärka situationen genom att falla ner på båda sin knän och åka haltande därifrån.

2023-12-09
Anmälan Fabian Wagner

Frederic Allard, Luleå

Under matchen Linköping mot Luleå så spelar Luleåspelaren nr 3 Frederic Allard med sin skyddsutrustning på felaktigt sätt. Ett tandskydd skall sitta över tänderna för att skydda och inte vara utanför munnen under spelet.

2023-12-09
Anmälan Frederic Allard

Läs mer:

Så här hanteras disciplinärenden.

Så jobbar SHL:s situationsrum.

SHL