Beslut från Svenska Ishockeyförbundets disciplinnämnd - Peter Holland
Publicerad: 2021-10-15
Disciplinärende
Djurgårdens spelare Peter Holland fälls för fighting i gårdagens match mellan Djurgården och Luleå av svenska ishockeyförbundets disciplinnämnd. Hanteringen av ärendet har skett enligt de rutiner som gäller disciplinärenden säsongen 2021/2022.

Det återstår en sekund av första perioden och målvakten blockerar pucken i Luleås försvarszon. Luleåspelaren nr 2 Fredrik Styrman delar ut en crosschecking i sidan på Djurgårdspelaren nr 67 Peter Holland som kastar av sig båda sina handskar. Holland rycker av hjälmen på Styrman och delar ut ett slag över huvudet och byter sedan hand och slår ett hårt slag rakt i ansiktet på Styrman. Holland slår Styrman mot huvudet när Styrman är på väg ner på isen och när Styrman ligger på isen så utdelar Holland ytterligare ett slag.

SHL:s situationsrum valde att anmäla händelsen till svenska ishockeyförbundets disciplinnämnd som nu har fällt Peter Holland för fighting.

Nyckelfaktorer

  • Peter Holland är initiativtagare och drivande i slagsmålet.
  • Slag utdelas mot huvudet utan handskar efter att hjälmen medvetet ryckts bort från motspelaren och utdelat slag mot en försvarslös spelare.
  • Fler slag har därefter utdelats mot en försvarslös spelare.
  • Stor skaderisk.

Avstängning

Avstängning fr.o.m. 15 oktober 2021 t.o.m. 28 oktober 2021. Avstängningen har bedömts motsvara fyra (4) matcher.

Böter

Böter om 40 625 kr.

SHL