Förutsättningarna inför femte CHL-omgången
Publicerad: 2021-10-05
CHL
Leksand är redan klart för avancemang i CHL. Frågan är om fler SHL-lag gör dalaklubben sällskap i kväll? Här är förutsättningarna inför den femte CHL-omgången.

HIFK-Frölunda HC

Tre lag i grupp B – Frölunda, HIFK och ZSC Lions – gör upp om två slutspelsplatser. Just nu har de två förstnämnda åtta poäng medan ZSC Lions har sju. I kväll, och även i sista omgången, möts Frölunda och HIFK.

Kollar vi hur lagen har presterat i den inhemska ligorna är Frölunda tvåa i SHL på 14 poäng medan HIFK är femma i finska ligan med 14 poäng på nio matcher.

TPS-Växjö Lakers

Växjö har två segrar, en förlust och en övertidsförlust så här långt. Med sina sju poäng är Lakers två i gruppen. De är två poäng bakom Pinguins Bremerhaven. Sparta Prag har precis som Lakers sju poäng.

TPS är jumbo i gruppen, med en poäng. De har en liten chans att nå slutspel, men då krävs två segrar mot Växjö framöver.

Skellefteå AIK-Tappara

Precis som både Växjö och Frölunda ställs Skellefteå mot ett finskt lag. En som Skellefteå får se upp med är Tyler Morley, som inledde förra säsongen i Skellefteå. Han gjorde ingen succé i Västerbotten, men i Tappara har kanadensaren gjort fem poäng på tre CHL-matcher.

Skellefteå är trea i gruppen på sex poäng. Tappara är gruppetta med tio poäng. Därmed räcker det för Morley och hans lagkamrater med två poäng för att säkra avancemang i kväll.

Leksands IF-Fribourg-Gottéron

Fyra klubbar är klara för CHL-slutspelet och två av dem hittar vi i grupp F – Leksand och Fribourg-Gottéron. Båda klubbarna har tagit maximala tolv poäng. Nu ska lagen mötas i de två avslutande gruppspelsmatcherna för att göra upp om gruppsegern.

SønderjyskE Vojens-Rögle BK

Det är tajt i toppen av grupp D. Red Bull München har nio poäng, Rögle åtta poäng och EV Zug står på sju poäng. Något som talar för Rögle är att de ska möta tabelljumbon SønderjyskE i de två kommande matcherna. Den danska klubben har noll poäng på fyra CHL-matcher och den mindre smickrande målskillnaden -24 (6-30).

Johannes Hägglund