Beslut från disciplinnämnden - Juhani Tyrväinen
Publicerad: 2021-03-25
Disciplinärende
Luleås spelare Juhani Tyrväinen fälls för diving i gårdagens match mellan Luleå och Malmö av svenska ishockeyförbundets disciplinnämnd. Hanteringen av ärendet har skett enligt de rutiner som gäller disciplinärenden säsongen 2020/2021.

Det återstår ca 5.20 av första perioden och Malmö spelar powerplay. Luleå slår ner pucken i Malmös försvarszon och spelarna åker och byter. Malmöspelaren Nr 51 Emil Sylvegård och Luleåspelaren Nr 21 Juhani Tyrväinen knuffar lite på varanndra på väg till båset. Vid den sista knuffen från Sylvegård så lyfter Tyrväinen på sitt vänstra ben och faller bakåt. Tyrväinen förstärker situationen och får med sig en felaktig utvisning.

SHL:s situationsrum valde att anmäla händelsen till svenska ishockeyförbundets disciplinnämnd som nu har fällt Juhani Tyrväinen för diving.

Disciplinnämndens bedömning:

Filmsekvensen ger stöd för uppgifterna i anmälan. Nämnden finner det utrett att Juhani Tyrväinen gjort sig skyldig till en diving. Nämnden anser att den är av sådan art att den bör leda till bestraffning i form av ett måttligt bötesstraff.

Böter

5 000 kr

SHL