Lista: 5 saker att hålla koll på inför kvällens matcher
Publicerad: 2022-10-13
I kikaren
Vi har en fullmatad kväll framför oss. Sju matcher ska spelas och här är fem saker att hålla ett extra öga på.

Statistiken talar för att Skellefteå gör första målet

Frölunda har haft väldigt svårt att göra det första målet i matcherna den här säsongen. I de åtta inledande matcherna har göteborgarna endast öppnat målskyttet en gång. Nu gästar Frölunda Skellefteå, som tillsammans med Växjö är det lag som oftast gör det första målet. Skellefteå har gjort 1-0-målet i sex matcher, varav de har vunnit fyra.

Når Pudas eller Karlkvist sju matcher i rad med poäng?

Oskarshamns Patrik Karlkvist toppar skytteligan (åtta mål) och Jonathan Pudas leder assistligan (tio assist). Dessa två spelare är också de som har den längsta pågående poängsviten just nu. Båda har gjort poäng i sex matcher i följd. Skellefteåbacken har på dessa sex matcher gjort nio poäng (2+7) och även Karlkvist står noterad för nio poäng (8+1) på de sex senaste matcherna.

{!A}

Formstarkt möte i Linköping

Linköping och Växjö är ligans just nu formstarkaste lag. Växjö åker till Saab Arena med den längsta segersviten. De har fyra vinster i följd (samtliga trepoängare). Vinner Lakers blir de först den här säsongen att nå fem segrar i rad. Linköping kommer dock också fullproppat med självförtroende. Östgötarna har tagit poäng i fem raka matcher, varav fyra har varit segrar.

Många tacklingar i finalreturen?

Luleå och Färjestad möts för första gången sedan finalserien i våras. Så räkna med en het drabbning i Coop Norrbotten Arena. Dessutom kommer fyra av ligans mest tacklingsbenägna spelare att vara på isen. Luleå och Färjestad är tillsammans med Frölunda de enda lagen som har två spelare på topp-11 i tacklingsligan. Flest tacklingar har Luleås Leo Komarov delat ut, 22 stycken. Bakom honom hittar vi lagkamraten Oscar Engsund (19 tacklingar). Victor Ejdsell (15) och Theodor Lennström (13) tacklas mest i Färjestad.

{!B}

HV71 hoppas på dubbla trendbrott mot Rögle

HV71 jagar säsongens första trepoängare och i kväll ställs de mot Rögle. En klubb som Jönköpingslaget inte har tagit tre poäng mot sedan den 25 januari 2020. Sedan dess har lagen mötts fem gånger. Fyra har slutat med vinst för Rögle under ordinarie matchtid och en match har HV71 vunnit efter övertid.

Johannes Hägglund