LEKKERIMÄKI BLAND DE STORA I ÖREBROS SEGER I LULEÅ
Publicerad: 2023-09-21
#LHFÖRE
Ett mål föll under den första perioden i Luleå när Pontus Andreasson fick publiken att jubla i powerplay. Mållöst i andra, trots en hel del lägen, men i tredje vände Örebro snabbt på matchen. Jonathan Lekkerimäki skrev in sig i historieböckerna när Örebro vann med 2-1.

Period 1

1-0 (PP1) LHF 7:45 96 Pontus Andreasson (2)
Assist: 5 Marcus Hardegård (1), 67 Linus Omark (3)

Period 3

1-1 (EQ) ÖRE 3:15 17 William Wikman (1)

1-2 (EQ) ÖRE 5:30 88 Jonathan Lekkerimäki (3)
Assist: 2 Rasmus Rissanen (2)

6:30 in i första perioden visades Örebros Glenn Gustafsson ut. Det utnyttjade Luleå genom den notoriske målskytten Pontus Andreasson. Assist bland annat till Linus Omark som nu har en poäng kvar upp till 200 poöng i Luleåtröjan. 

I andra perioden böljade spelet och båda lagen vaskade fram en del lägen. Örebro hade ett par chanser till spel i numerärt överläge, men Matteus Ward i hemmakassen spikade igen och visade att formen är briljant, han höll ju nollan i den senaste matchen. 

I tredje gick det Örebros väg. William Wikman kvitterade tidigt och därefter följde Jonathan Läkkerimäki upp med 1-2 för gästerna. Lekkerimäki blev därmed den blott fjärde junioren i SHL-historien att göra mål i säsongens tre första matcher. 

Örebro försvarade sedan ledningen hela vägen in till slutsignalen och tog tre tunga poäng i Luleå.

Matchstatistik

Spelarstatistik

Video från matchen

SE HIGHLIGHTS HÄR

_____________________________

Sagt från matchen

– Vi slarvar här i tredje. Det är en jämn match och naturligtvis ska vi kunna stänga igen när vi leder med 1-0, sa Thomas Berglund, Luleås tränare, till TV4 Play efter matchen.

– Det känns bra, kul att göra mål och starkt att vi vänder matchen. Det är kul att göra mål och jag försöker bara göra mitt bästa, sa Örebros Jonathan Lekkerimäki. 

I punktform

- Linus Omark gjorde en poäng, vilket betyder att han är uppe på 199 poäng för Luleå Hockey i SHL+SM-slutspel. 

- Jonathan Lekkerimäki, Örebro, har gjort mål i tre raka matcher. Bara tre juniorer någonsin har gjort mål i säsongens tre första matcher: Thomas Gradin, Peter Forsberg, Markus Näslund. 

- Jhonas Enroth räddade 95% av Luleåskotten.

- Samuel Johannesson assisterade till båda Örebromålen.

Kommande matcher

Luleå: Frölunda borta, lördagen den 23 september

Örebro: Skellefteå borta, lördagen den 23 september

Martin Bergh
SHL:s huvudpartners