Vinnare av Årets Målvakt i SHL
Publicerad: 2020-04-14
SHL Awards
Efter några motigare år lossande det ordentligt för Skellefteås burväktare i SHL 2019/2020. Vid SHL Awards prisas de främsta individuella prestationerna. Här finner du vinnaren av Årets Målvakt i SHL - Gustaf Lindvall, Skellefteå AIK.

Gustaf Lindvall - Skellefteå AIK

Gustaf Lindvalls klättring till det absoluta toppskiktet bland ligans målvakter är en solskenshistoria i sig. Från att ha varit på väg att lägga av med hockeyn för några år sedan har han nu cementerat sin position som förstekeeper i Skellefteå.

Hans siffror talar sitt tydliga språk: Sex hållna nollor på 36 framträdanden under säsongen. Räddningsprocenten skrevs till 93,52 - bäst av alla målvakter i ligan. Hans GAA (insläppta mål i snitt per match) på 1,78 var en av två som var under 2,00 under säsongen.

Lindvall radade upp segersviter om minst tre matcher i följd vid fyra tillfällen under säsongen och såg till att hålla Skellefteå på rätt köl när det stormade som mest.

– Mitt mål är alltid att bli bättre och plan finns redan för nästa säsong. Det är en dröm och hur coolt som helst att få representera klubben i mitt hjärta, säger Gustaf Lindvall till C More under SHL Awards.

Sixten Funqvist
SHL:s huvudpartners