Veckans SHL – nyheterna från den gångna veckan
Publicerad: 2021-07-19
Veckans SHL
Ny vecka betyder att det har blivit dags att blicka tillbaka och se vad som har hänt i klubbarna under de sju senaste dagarna. Exempelvis har Leksand förstärkt med en finsk landslagscenter och Emil Pettersson har gjort klart med en ny klubb.

Finsk center till Leksand

Leksand har gjort klart med ett meriterat nyförvärv. Det handlar om den finska landslagscentern Mikael Ruohomaa. 32-åringen tog plats i det finska VM-laget i våras och noterades där för tre poäng på nio matcher. I tre raka säsonger har han spelat i KHL, varav de två senaste har han spelat i Sibir Novosibirsk. Förra säsongen gjorde han 39 poäng, men som mest har han gjort 44 poäng under en KHL-säsong. Men nu blir det alltså en flytt till Sverige och Leksand.

– Mikael kommer från starka offensiva säsonger i KHL och har levererat på hög nivå under en lång tid. Mikaels styrkor ligger i sitt utmärkta spelsinne och passningsskicklighet. Han är även en stark skridskoåkare och kommer hjälpa oss i spelet med puck över hela banan. Det skall bli kul att få utveckla Mikael och hjälpa honom ta ytterligare steg i sin hockeykarriär hos oss, säger Leksands GM Thomas Johansson till klubbens hemsida.

Kontraktet är skrivet över säsongen 2022/23.

Pettersson flyttar till Ryssland

Emil Pettersson kommer från en riktigt bra säsong i Växjötröjan. 27-åringen gjorde 48 poäng (22+26) i grundserien. Han följde upp det med att göra sju poäng i slutspelet och var därmed en viktig kugge när hans Växjö säkrade SM-guldet. Men nu är Pettersson förlorad för Lakers. Petterssom har nämligen skrivit kontrakt med KHL-klubben Spartak Moskva.

{!A}

Backman lämnar Redhawks

Victor Backman anslöt till Malmö inför den gångna säsongen. 27-åringen gjorde 40 SHL-matcher och på dessa svarade han för fyra poäng (2+2). Det blir dock ingen fortsättning i Skåneklubben för Backman. Han är i stället klar för GC Küsnacht Lions i den schweiziska andraligan. En klubb han representerade mellan 2018 och 2020.

{!B}

Johannes Hägglund