Restriktionerna lättas från den 9 februari
Publicerad: 2022-02-03
Under torsdagsmorgonen meddelade regeringen att restriktionerna till följd av pandemin lättas från den 9 februari. – Ett otroligt glädjande besked, sammanfattar Jenny Silfverstrand, VD SHL.

Dagens besked från regeringen är ett efterlängtat sådant. Efter två år av restriktioner som slagit hårt mot hockeyn meddelades det under torsdagsmorgonen att restriktionerna i samhället, även gällande offentliga tillställningar, slopas från den 9 februari. Det innebär att från onsdag nästa vecka krävs det ej vaccinationsbevis för att gå på SHL-hockey. Det görs heller inga begränsningar sett till antal besökare i arenorna.

– Det har varit en oerhört prövande tid för oss och våra klubbar så dagens besked är otroligt efterlängtat och välkommet, säger Jenny Silfverstrand, VD på SHL och fortsätter;

– Vi fortsätter fokusera på trygga evenemang och ser fram emot att få välkomna tillbaka alla supportrar som stöttat oss under dessa utmanande tider till våra arenor fullt ut.

Regeringen och Folkhälsomyndigheten meddelade vidare att pandemin gått in i en ny fas och att smittan klassas annorlunda. Ett besked som även påverkar det interna arbetet med att begränsa smitta inom lagen.

– Vi har följt restriktionerna och riktlinjerna i samhället sedan pandemins start och kommer även nu uppdatera våra arbetssätt sett till de nya riktlinjerna. Sjuka spelare ska fortsatt isoleras men troligtvis kommer vi ej behöva flytta matcher i den utsträckning vi tidigare gjort.

– Dagens besked har en oerhört positiv verkan på våra verksamheter och jag gläds med alla klubbar som arbetat oerhört hårt under lång tid och alla supportrar som stöttat oss något oerhört. Ett otroligt glädjande besked för väldigt många människor, avslutar Silfverstrand.

SHL