Beslut från Svenska Ishockeyförbundets disciplinnämnd - Leo Komarov
Publicerad: 2023-01-13
Disciplinärende
Luleås spelare Leo Komarov fälls för i gårdagens match mellan Luleå och Färjestad av svenska ishockeyförbundets disciplinnämnd. Hanteringen av ärendet har skett enligt de rutiner som gäller disciplinärenden säsongen 2022/2023.

14:29 in i tredje perioden hamnar nr 47 i Luleå Leo Komarov i en verbal dispyt med Tomas Rhodin i Färjestads bås. Linjedomaren ber honom att lugna sig vilket han inte gör. Då blåser lionmjedomaren i pipan för att få honom att lyssna på mig. Komarov trycker då en handske i bröstet på linjedomaren. Komarov anmäls för Physical abuse of official.

SHL:s situationsrum valde att anmäla händelsen till svenska ishockeyförbundets disciplinnämnd som nu har fällt Leo Komarov för Physical abuse of official.

Avstängning

Avstängning fr.o.m. den 13 januari 2023 t.o.m. den 17 januari 2023. Avstängningen har bedömts motsvara 2 matchers avstängning.

Situationsrummets bedömning

Anmälan vinner stöd av filmsekvensen. Det är enligt Disciplinnämnden utrett att Leo Komarov gjort sig skyldig till physical abuse of officials på sätt som redovisas i anmälan. Förseelsen är bestraffningsbar och bör leda till en avstängning i enlighet med beslutet ovan.

Nyckelfaktorer

• All form av fysisk kontakt med domare är oacceptabelt. • Det var en medveten knuff som inte utdelades i samband med annan fysisk kontakt. • Nämnden har i mildrande riktning beaktat att domaren blåste i sin pipa på mycket nära avstånd från Leo Komarov.

Läs mer:

Så här hanteras disciplinärenden.

Så jobbar SHL:s situationsrum.

SHL