17-årige SHL-debutanten målskytt i Färjestads vändning
Publicerad: 2023-11-28
#SKEBFK
Jack Berglund lär aldrig glömma sin SHL-debut. Färjestad vände 0-2 till och till 7-4 mot Skellefteå och 17-årige Berglund gjorde ett av målen när Färjestad tog fjärde raka segern.

Period 1

4:17 1-0 (EQ) SKE 17 Pär Lindholm (2)
Assist: 29 Dylan Sikura (4), 14 Andreas Johnson (1)

8:16 2-0 (PP1) SKE 43 Filip Sandberg (6)
Assist: 96 Rickard Hugg (7), 24 Oscar Lindberg (13)

17:02 2-1 (EQ) FBK 14 Victor Ejdsell (10)
Assist: 63 Carl Dahlström (6), 26 Joel Nyström (4)

Period 2

3:53 2-2 (EQ) FBK 10 Marcus Nilsson (2)
Assist: 14 Victor Ejdsell (9), 44 Jonathan Andersson (4)

15:28 2-3 (EQ) FBK 15 Jack Berglund (1)
Assist: 20 Marcus Westfält (7), 22 Per Åslund (9)

19:32 2-4 (PP1) FBK 22 Per Åslund (8)
Assist: 10 Marcus Nilsson (13), 26 Joel Nyström (5)

Period 3

10:54 3-4 SKE (PP1) SKE 11 Max Lindholm (4)
Assist: 14 Andreas Johnson (2), 58 Oskar Nilsson (5)

12:42 3-5 (EQ) FBK 4 Oscar Lawner (2)
Assist: 79 Patrik Lundh (3)

13:13 3-6 (EQ) FBK 14 Victor Ejdsell (11)
Assist: 10 Marcus Nilsson (14), 13 Joel Kellman (5)

15:25 4-6 (PP1) SKE 16 Linus Lindström (6)
Assist: 40 Anton Heikkinen (4)

17:35 4-7 (EQ) FBK 79 Patrik Lundh (1)
Assist: 20 Marcus Westfält (8)

På grund av väderförhållandena i Västerbotten kom Färjestad fram till Skellefteå senare än planerat. När väl pucken var i spel var det Skellefteå som öppnade klart bäst. Pär Lindholm satte 1-0 och nio minuter in i den första perioden kom även 2-0 genom hete Filip Sandberg. Skellefteå var spelförande långa stunder av perioden, men Färjestad fick in en reducering innan paus då Ejdsell nätade för fjärde matchen i rad och Färjestads tränare Tomas Mitell kallade det "en biljett in i matchen".

En biljett som gästerna förvaltade genom att sätta 2-2 tidigt i andra perioden, och än en gång var Victor Ejdsell inblandad. Färjestad såg därefter betydligt mycket bättre ut i den andra perioden jämfört med i den försa. Värmlänningarna fortsatte vara effektiva i den andra perioden. Jack Berglund gjorde 3-2 med sitt första SHL-mål och det följde Per Åslund upp med att sätta 4-2.

I den tredje perioden duggade målen tätt, men Skellefteå lyckades inte skapa någon riktigt spänning. För när 3-4-reduceringen kom gjorde Färjestad 5-3 ytterligare drygt en och en halv minut senare. Till slut vann Färjestad med 7-4, efter att de sista målet kommit i tom kasse.

Matchstatistik
Spelarstatistik
Video från matchen
_____________________________

– I anfallszon åker vi bara runt med pucken. Inge skott på mål och då för de kontra. De är vassa när de får yta. Vi gör det lite svårt för oss själva. Ingen gör sig spelbar, sa Skellefteås Andreas Johnson.

– Andra perioden är usel och där åker matchen.

- Färjestad har fyra raka segrar.

- För tredje matchen i rad nätade Filip Sandberg. På dessa matcher har han fyra fullträffar.

- Victor Ejdsell är om möjligt ännu hetare. Han blev tvåmålsskytt och har nu gjort mål i fyra raka matcher.

- Jack Berglund, född 2006, spelade sin först SHL-match och i debuten fick Berglund göra sitt första mål.

- Jack Berglund är för övrigt son till den förre Färjestadsprofilen Christian Berglund.

- Andreas Johnson noterades för sina första SHL-poäng i Skellefteå, via assist till 1-0 och 3-4.

- Patrik Lundh gjorde sitt 100:e SHL-mål när han satte 7-4-målet i öppen kasse.