Beslut från disciplinnämnden Sam Lofquist, Linköping

26 februari 2020 14:00
Disciplinärende

Linköpingsspelaren Sam Lofquist fälls för physical abuse of officials i gårdagens match mellan Malmö och Linköping. Hanteringen av ärendet har skett enligt de rutiner som gäller disciplinärenden säsongen 2019/2020.


Efter 17.36 i andra perioden uppstår det ett litet gruff framför Linköpings mål mellan Malmös spelare nr 51 Emil Sylvegård och Linköpings spelare nr 4 Sam Lofquist. Linjemannen styr undan Lofquist som väljer att putta/knuffa linjemannen i bröstet.

Situationsrummet valde att anmäla händelsen till disciplinnämnden som nu har fällt Sam Lofquist för physical abuse of officials.

Disciplinnämnden gör följande bedömning

Filmsekvensen ger stöd för uppgifterna i anmälan. Nämnden finner det utrett att Sam Lofquist gjort sig skyldig till physical abuse of officials. Förseelsen bör föranleda en avstängning. Beteendet, att fysiskt ge sig på en domare på detta sätt, är helt oacceptabelt och ska leda till ett kännbart straff. Avstängningens längd bestäms till en tid som bedöms motsvara fem matcher inklusive den automatiska avstängningen som följer av ett match penalty. Han ska dessutom betala böter med det belopp som framgår av beslutet.

Avstängning

Avstängning fr.o.m. den 26 februari 2020 t.o.m. den 7 mars 2020.

Avstängningen bedöms motsvara fem matcher inklusive den automatiska avstängningen som följer av ett match penalty.

Böter

17 750 kr