Så spelas SM-slutspelet 2020
Publicerad: 2019-11-15
Schema
Vi är mitt uppe i brinnande seriespel där lagen kämpar om varenda poäng, som är lika viktig i omgång 17 som i omgång 52. Nu är spelschemat klart för det SM-slutspel som ska avgöra vilka som blir svenska mästare 2020.

SHL skapar känslor och förhoppningar - förhoppningar hos lagen och supportrarna om att få vara med och fira sitt lags framgångar i vårens SM-slutspel.

Vissa har inlett säsongen lite knackigt, medan andra har övertygat. Oavsett vilket är det mycket kvar att spela av SHL 2019/2020 och alla lag har möjligheten att placera sig högt upp i tabellen för att skaffa sig ett så bra utgångsläge som möjligt i slutspelet.

Så här spelas SM-slutspelet

Lag 1-6 i SHL-tabellen direktkvalificeras till kvartsfinal, medan lag 7-10 först spelar åttondelsfinal i bäst av tre matcher. Kvartsfinalerna, semifinalerna och SM-finalen spelas i bäst av sju matcher.

Efter att åttondelsfinalerna har spelats, som inleds den 14 mars, kommer de två vinnande lagen att ställas mot SHL-tabellens etta respektive tvåa i efterföljande kvartsfinal. Det lag som avancerade från åttondelsfinalen, men som hade lägst tabellplacering under seriespelet, möter ettan och det bättre rankade laget av de båda ställs mot tvåan. I övriga kvartsfinaler möts trean och sexan samt fyran och femman i tabellen.

De högst rankade lagen i respektive matchserie inleder på hemmaplan. Därefter turas respektive manskap om att spela på hemmais.

Lag ett och två i SHL inleder kvartsfinalspelet fredag 20 mars, medan de resterande två kvartsfinalserierna inleds lördag 21 mars. Det bäst placerade laget som når semifinal inleder semifinalspelet lördag 4 april. Den andra semifinalserien inleds söndag 5 april.

Segraren i SM-finalen, vars första match går av stapeln 18 april, är svensk mästare i ishockeysäsongen 2019/2020 och belönas med Raoul LeMats pokal.

Hela SM-slutspelet sänds på C More och stora delar av avgörandet går även att följa via TV4 och TV12, precis som tidigare år.

Här är det fullständiga schemat för SM-slutspelet 2020, med reservation för ändringar. Länk till schemasidan

Läs mer om Raoul Le Mats pokal här.

Martin Bergh