Drömstart bäddade för Rögleseger
Publicerad: 2023-11-23
#RBKLHC
Två formstarka lag ställdes på isen mot varandra när Linköping gästade Rögle i Catena Arena under kvällen. Det såg däremot ut att bara vara ett formstarkt lag på banan när pucken släpptes. Rögle dominerade fullständigt och gick upp i en till synes betryggande 3-0 ledning efter första perioden. Trots dubbla reduceringar i mittenakten och en kvittering i matchens slutskede för Linköping, bärgade Rögle segern med 4-3 efter straffavgörande.

Period 1

1-0 (EQ) RBK 03:35 15 Simon Ryfors (3)
Assist: 8 Linus Sandin (8), 16 Valtteri Viljanen (4)

2-0 (EQ) RBK 10:45 10 Rodrigo Abols (10)
Assist: 2 Thomas Grégoire (6), 3 Michael Kapla (11)

3-0 (EQ) RBK 12:31 37 Albin Sundsvik (5)
Assist: 5 Ludvig Claesson (1)

Period 2

3-1 (EQ) LHC 02:32 77 Taylor Leier (4)
Assist: 25 Filip Bystedt (4)

3-2 (EQ) LHC 08:14 26 Fabian Wagner (1)
Assist: 77 Taylor Leier (1)

Period 3

3-3 (EQ) 61 Markus Ljungh (4)

Avgörande straff

4-3 (EQ) 83 Riley Sheen (1)

Rögle fick i matchens inledande minuter en otrolig målchans, men Marcus Högberg stod för en fenomenal dubbelräddning och höll ställningen i ett mållöst likaläge, en kort stund till. Bara någon minut senare kunde Rögle ta ledningen med 1-0 efter fint passningsspel. Sedan var det spel mot ett mål och Rögle gick senare upp till en 3-0 ledning till hemmapublikens stora jubel.

I upptaken av andra perioden fick Linköping precis den start de behövde. Först Taylor Leier med en riktig pärla i främre krysset till 3-1. Sedan kom nästa reducering. Fabian Wagner med sitt första mål i SHL. Rögles Henry Bowlby var sedan två stolpträffar ifrån att göra mål i sin SHL-debut, men han hade dessvärre inte pucken på sin sida.

Rögle visade upp en fin defensiv i tredje perioden och 4-2 såg ut att ligga närmre i luften än en 3-3 reducering. Filip Bystedt fick bland annat agera burväktare när han med skridskon sparkade bort en Röglepuck på mållinjen. Med enbart 17 sekunder kvar på klockan fick Linköping in kvitteringen i spel 6 mot 5. Markus Ljungh noterades som målskytt efter en tilltrasslad situation runt Röglemålet och matchen gick vidare till förlängning och senare straffar. Där blev Riley Sheen ensam målskytt och sköt hem bonuspoängen till Rögle.

Highlights

2023-11-23
Rögle-Linköping

Matchstatistik 

Spelarstatistik 

Video från matchen 

_____________________________

Sagt om matchen

– Det är klart det är speciellt att hoppa in, men jag får bra hjälp så det blir ett skönt inhopp. Det är skönt att få göra en sån här prestation, det är en process. Man får alltid med sig något av lite tyngre perioder, säger Christoffer Rifalk efter slutsignal, som fick hoppa in under matchen efter att Petr Kvaca utgått skadad. 

– Jag är småirriterad samtidigt som jag är glad och stolt över det sättet vi vänder tillbaka matchen på. Samtidigt blir det jobbigt att hålla på såhär om vi ska orka i 52 omgångar. Det är tudelat, summerar huvudtränare Klas Östman från Linköpingslägret till TV4 Play.

I punktform

- Rögle tog sin fjärde raka seger i och med vinsten ikväll.

- Rögles nyförvärv, Henry Bowlby, hade inför kvällen fått sitt arbetstillstånd och gjorde därmed en efterlängtad SHL-debut ikväll.

- Rögle fick även tillbaka Daniel Zaar efter 8 matchers skadefrånvaro.

- Albin Sundsvik har i och med mål ikväll noterats för mål i tre raka matcher.

- Fabian Wagner gjorde sitt första SHL-mål i karriären.

- Linköping räddade poäng i slutskedet av matchen. Poängen innebär att de nu har tagit med sig poäng från sju raka matcher. 

Videobedömning

2023-11-23
23 November RBK-LHC, Hela pucken passerade INTE mållinjen - Därav, EJ mål.

Kommande matcher

Rögle: Malmö borta, söndagen den 26 november

Linköping: Örebro hemma, lördagen den 25 november

Erik Landsjö